Απάντηση Μαξίμου στη Die Welt για το «ακυβέρνητο καράβι» -Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα

Τη σφοδρή αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt το οποίο παρομοιάζει την Ελλάδα με «ακυβέρνητο καράβι» και επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, αφήνει ανοιχτό η πρώτη αξιολόγηση να παραταθεί ακόμα και ως το καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται σε «αμετανόητους» και «εμμονικούς» εχθρούς της Ελλάδας, οι οποίοι «παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν για μία ακόμη φορά».

«Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».

«Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο», αναφέρεται και υπογραμμίζεται: «Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη». «Περαστικά...», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το δημοσίευμα της κυριακάτικης «Welt», που επικαλείται τρισέλιδη έκθεση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις σχετίζονται και με την δύσκολη πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

«Σύμφωνα με τρισέλιδη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη. Η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο, αναφερόταν στην έκθεση στο προοίμιο της συνεδρίασης των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο υπ. Οικονομικών της Αθήνας Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι 'φιλικός, ωστόσο γίνονται ελάχιστα'».

The post Απάντηση Μαξίμου στη Die Welt για το «ακυβέρνητο καράβι» -Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα