Ανοίγουν την ατζέντα οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ – Τα σχέδια τους για την επόμενη μέρα στη χώρα και το κόμμα

Την ατζέντα της επόμενης μέρας για τη χώρα, πέραν των εσωκομματικών «τζαρτζαρισμάτων» βάζουν σταδιακά οι υποψήφιοι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ, μιας και ο λόγος και των τεσσάρων υποψηφίων αποκτά πλέον καθαρά προγραμματικά χαρακτηριστικά.

Ο μεν Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει μπει για τα καλά στη λογική των περιοδειών-και θα συνεχίσει όμως διαμηνύουν από το επιτελείο του-και από τη Χαλκιδική αναφέρθηκε στη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για τη χώρα μέχρι την άνοιξη του 2016.

Υπενθυμίζεται

πως και προεκλογικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλούσε για την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που θα διαμορφωνόταν έως το Πάσχα του 2016 και με τη συμμετοχή και των κοινωνικών και θεσμικών φορέων. «Φιλοδοξία μου είναι μέχρι τα μέσα του ’16 να παρουσιάσουμε τις βασικές αρχές ενός τέτοιου σχεδίου σε όλους τους φορείς και την Αυτοδιοίκηση, ώστε να το συζητήσουμε και να καταλήξουμε σιγά-σιγά. Για να μπορέσουμε να έχουμε πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να αντιπαρατεθούμε και με τον οποιοδήποτε, αλλά και στην Ευρώπη με ένα σχεδιασμό που βλέπουμε πως μπορεί να προχωρήσει η ανάπτυξη της χώρας» είπε ο κύριος Μεϊμαράκης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ βάζει πλέον καθαρά μπροστά την ανάγκη ενότητας της ΝΔ, πιστεύοντας παράλληλα πως θα είναι αυτός που θα κερδίσει καθαρά στις 22/11, καθώς «η χώρα έχει ανάγκη έναν πυλώνα σταθερότητας την ώρα που οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ θα τον φέρνουν σε σύγκρουση με την κοινωνία», όπως λένε συνομιλητές του.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τη σειρά του έβαλε και αυτός μπροστά το ζήτημα της επόμενης μέρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερους φόρους, δεν χρειάζεται συντήρηση ενός μεγάλου δυσλειτουργικού και αναποτελεσματικού κράτους. Αυτή τη στιγμή πρέπει να παράξουμε πλούτο και για αυτό χρειάζεται να δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, να στηρίξουμε την ελεύθερη οικονομία, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας γιατί αλλιώς η ανεργία θα αυξάνεται. Σήμερα μόλις η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια μαύρη τρύπα, εσόδων 6,4 δις ευρώ. Αν δεν συμφωνούσε η ΝΔ, κινδύνευε η χώρα μας να βρεθεί έξω από τον πυρήνα της Ευρώπης και έξω από τον πυρήνα του ευρώ. Κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό. Είναι όμως άλλο αυτό και είναι άλλο να ψηφίζουμε μέτρα τα οποία αποδεδειγμένα βρίσκονται στη λάθος κατεύθυνση», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συνεχίζει παράλληλα τις περιοδείες του (σήμερα έχει ομιλία στη Λαμία). Μάλιστα, στο επιτελείο Τζιτζικώστα αποτιμούν θετικά τον κύκλο συνεντεύξεων που έχει δώσει σε μεγάλα ΜΜΕ, μιας και εκτιμούν πως του προσδίδουν πόντους αναγνωρισιμότητας και σοβαρότητας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του παρουσίασε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τις προγραμματικές του προτάσεις για την Ελλάδα και τη ΝΔ. Ο κύριος Γεωργιάδης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα τους πολεμήσουμε. Θα τους κυνηγήσουμε σκληρά και στο τέλος ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει».Εξήρε το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, τονίζοντας ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, η Ελλάδα θα είχε βγει από το μνημόνιο και θα είχε εισέλθει στις αγορές. «Ένα καλό έκανε ο Τσίπρας και πρέπει να το αρπάξουμε. Εξευτέλισε την Αριστερά» υπογράμμισε σε μια σκληρή αποστροφή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «έγκλημα» την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου από τη ΝΔ το καλοκαίρι, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κύριος Γεωργιάδης παρουσίασε αναλυτικά και τους επτά προγραμματικούς του άξονες ( Δημόσια Διοίκηση / Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Ψηφιακή Ελλάδα, Υγεία/ Κοινωνική Ασφάλιση, Οικονομικό σχέδιο/ Ανεργία/ Ανταγωνισμός/ Επιχειρηματικότητά/ Καινοτομία/ Αγροτική Ανάπτυξη, Εξωτερική Πολιτική/ Εθνική Άμυνα, Εσωτερική ασφάλεια/ Μεταναστευτικό/ Δικαιοσύνη, Ενέργεια/ Περιβάλλον/ Τουρισμός, Εκπαιδευτική πολιτική/ Πολιτισμός/ ΜΜΕ ) για την επόμενη μέρα της χώρας και του κόμματος ( αναλυτικά οι θέσεις του κυρίου Γεωργιάδη εδώ http://www.adonisgeorgiadis.gr/images/leaflet/AG-PROTASEIS.pdf#zoom=50 ).

Τέλος, ο τέταρτος διεκδικητής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στη λογική των ισοδυνάμων μέτρων και των μεταρρυθμίσεων, όπως παγίως προτείνει, λέγοντας πως, έτσι όπως υλοποιείται το τρίτο πρόγραμμα μέχρι στιγμής, δεν βγαίνει (Real FM). «Έτσι όπως υλοποιείται το τρίτο πρόγραμμα δεν βγαίνει. Δείτε σήμερα την τριμηνιαία έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, η οποία δημοσιεύθηκε και δείχνει ότι τα δημόσια φορολογικά έσοδα είναι σε ελεύθερη πτώση. Ο οικονομικός εκτροχιασμός μπορεί να αναστραφεί μόνο με επενδύσεις, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες σήμερα με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθουν ποτέ. Η ΝΔ σε κάθε ένστασή της πρέπει να καταθέτει κοστολογημένες προτάσεις ισοδύναμων μέτρων. Είμαι ο μόνος που το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή» υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος επιμένει σε ένα ντιμπέιτ (απηύθυνε νέα έκκληση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και σε μια συζήτηση των υποψηφίων ενώπιον της γαλάζιας ΚΟ, ενώ παράλληλα απέκρουσε και τα σενάρια για την αντιπροεδρία, σε περίπτωση που ηττηθεί. Επίσης, σε έτερη δήλωσή του ο κύριος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα βλάπτει επικίνδυνα τους πολίτες» και προσέθεσε πως «η υφεσιακή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στον όλεθρο. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο» με αφορμή την ασφυκτική εφαρμογή του μνημονίου.

The post Ανοίγουν την ατζέντα οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ – Τα σχέδια τους για την επόμενη μέρα στη χώρα και το κόμμα appeared first on KoolNews.

Keywords
ατζεντα, κομμα, σχεδια, χωρα, αδωνις γεωργιαδης, Μιχάλης Κακογιάννης, real fm, νεα δημοκρατια, πασχα, συμμετοχή, συριζα, alpha, ελλαδα, βουλη, δις, λαμια, μμε, τσιπρας, εκλογες, μνημονιο, καλοκαιρι, ηλεκτρονική, http, real, νέα, σταση εργασιας, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, πασχα 2012, κοινωνικος τουρισμος, real news, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, αυτοδιοικηση, ηλεκτρονική, εθνικη, μμε, οικονομια, προγραμμα, χαλκιδικη, ωρα, alpha, αγροτικη, αδωνις, αμυνα, ανεργια, ανοιξη, αξονες, αφορμη, βγαινει, δειτε, δηλωση, διοικηση, δειχνει, δις, δωσει, αιθουσα, ευρω, ειπε, εκθεση, ενσταση, επενδυσεις, επτα, ευρωπη, θεσεις εργασιας, ιδρυμα μιχαλης κακογιαννης, ιδρυμα, ομιλια, κακογιαννης, κυβερνηση, λαθος, μητσοτακης, νεες θεσεις εργασιας, συζητηση, συζητησουμε, συντηρηση, σειρα, συμμετοχή, τουρισμος, ψηφιακη, αγορες, http, εφαρμογη, μπροστα, θεσεις, θετικα
Τυχαία Θέματα