Ανοίγουμε και ένα βιβλίο… Vol.1

Για φέτος το καλοκαίρι αλλά και για µια ζωή. Όσα πρέπει να διαβάσετε!

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

> Στον κήπο µε τα θηρία: Ένα συναρπαστικό χρονικό της ανόδου του Τρίτου Ράιχ
Έρικ Λάρσον / Εκδόσεις Μεταίχµιο

Το Βερολίνο του 1933-37 µέσα από τα µάτια του πρεσβευτή των ΗΠΑ Γουίλιαµ Ντοντ και της κόρης του, Μάρτα. Ένα καθηλωτικό ιστορικό αφήγηµα για την περίοδο που ο Αδόλφος Χίτλερ αποκαλύπτει τις πραγµατικές του φιλοδοξίες.

> Ο χιονάνθρωπος
Τζο Νέσµπο / Εκδόσεις Μεταίχµιο

Η µητέρα ενός µικρού αγοριού εξαφανίζεται. Ο Χάρι Χόλε και η οµάδα του ξεκινούν έρευνα, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθµό γυναικών που έχουν χαθεί και αντιλαµβάνονται ότι πρέπει να αντιµετωπίσουν έναν serial killer. Από τις καλύτερες στιγµές της αστυνοµικής λογοτεχνίας.

> Αµερικάνικο Ταµπλόιντ
Τζέιµς Ελροϊ / Εκδόσεις Άγρα

Το παρασκήνιο της εκλογής του JFK, του Κόλπου των Χοίρων και της δολοφονίας στο Ντάλας το 1963, και ο υπόκοσµος που συνδέει το Μαϊάµι, το LA και την Ουάσινγκτον. Ένα µυθιστόρηµα που εστιάζει σε µια εποχή η οποία παραµένει στο σκοτάδι των µυστικών και την αποκαλύπτει µε εκρηκτικό τρόπο.

> Το ανθρώπινο στίγµα
Φίλιπ Ροθ / Εκδόσεις Πόλις

Ένας διάσηµος καθηγητής κατηγορείται για ρατσιστική συµπεριφορά. Προτιµά να παραιτηθεί παρά να αποκαλυφθεί το µυστικό που θα µπορούσε να τον αθωώσει. Μια διεισδυτική περιγραφή της µεταπολεµικής Αµερικής, όπου τα πάντα είναι πολύπλοκα και ρευστά, γιατί «το στίγµα το έχουµε όλοι µέσα µας».

> Σάββατο
Ιαν Μακ Γιούαν / Εκδόσεις Νεφέλη

Ο προνοµιούχος αστός Χένρι Περόουν βλέπει το σαββατιάτικο πρόγραµµά του να ανατρέπεται από ένα τυχαίο γεγονός. Απρόβλεπτα συµβάντα τον φέρνουν αντιµέτωπο µε έναν ξένο κόσµο, κλονίζοντας κάθε βεβαιότητα, εγείροντας ζητήµατα ηθικής και αλλάζοντας τη ζωή του για πάντα.

> Η σύντοµη θαυµαστή ζωή του Όσκαρ Γουάο
Τζούνο Ντίαζ / Εκδόσεις Λιβάνης Α.Α.

Η ταραχώδης ζωή του Όσκαρ και της οικογένειάς του και το επικό ταξίδι τους από τον Άγιο ∆οµίνικο στο Νιου Τζέρσι και πίσω. Ένα µυθιστόρηµα γραµµένο µε θέρµη και χιούµορ για τη σύγχρονη αµερικανική εµπειρία και την ικανότητα του ανθρώπου να υποµένει τα πάντα στο όνοµα της αγάπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα