Ανεπανάληπτο έργο: Πλωτά νησιά από σκουπίδια χτίζει η Νέα Υόρκη [εικόνες]

11:26 7/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Το αιώνιο πρόβλημα των αποβλήτων φαίνεται ότι λύνουν οι Νεοϋορκέζοι, οι οποίοι ετοιμάζουν ένα ανεπανάληπτο έργο που θα προσφέρει στην πόλη νέα δεδομένα.

Πάνω από 14 εκατ. τόνοι σκουπιδιών παράγονται κάθε χρόνο στην Νέα Υόρκη με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της περιβαλλοντολογικής ρύπανσης. Το πρόβλημα έχει επεκταθεί πλέον και στα προάστια, με τους ειδικούς σκουπιδότοπους που κομποστοποιούν αυτά τα

βουνά σκουπιδιών έξω από την πόλη να ασφυκτιούν.

Έτσι οι αρχές πήραν την πρωτοβουλία και απευθύνθηκαν στους αρχιτέκτονες της εταιρείας Present Architecure, οι οποίοι σχεδίασαν πλωτά νησιά που θα δημιουργηθούν από τα κομποστοποιημένα σκουπίδια. Θα κατασκευαστούν στις 5 προβλήτες της πόλης δημιουργώντας πράσινο και δίνοντας στους πολίτες νέου χώρους πρασίνου.

Το σχέδιο είναι υπό συζήτηση και αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις να υλοποιηθεί το 2020. Μπορεί να αποτελεί ένα πολυδάπανο έργο, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, ωστόσο οι αρχιτέκτονες τους καθησυχάζουν τονίζοντας: «Θα σας στοιχίζει λιγότερο από το να καταστρέφετε σκουπίδια». Κι αυτό δεν είναι ψέμα αν σκεφτεί κανείς ότι η πιο πολυπληθής πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών δαπανά ετησίως 300 εκατ. δολάρια για να μεταφέρει τα σκουπίδια με φορτηγά εκτός πόλης.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > 8 νησιά στις αντίστοιχες προβλήτες

Keywords
Τυχαία Θέματα