Αναβάλλεται επ΄αόριστον η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την περίφημη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την οποία είχε ο ίδιος προαναγγείλει πανηγυρικά, προκειμένου να απαντήσει στα σενάρια διαδοχής του και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ρεπορτάζ: Άγγελος

Μόσχοβας

Αρχικά η συνεδρίαση είχε ανακοινωθεί για την προηγούμενη Τετάρτη, από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με δήλωση του στα ΝΕΑ. Ο κ. Βενιζέλος είχε ενοχληθεί από δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής περί επικείμενης διαδοχής του αλλά και με την πρόσκληση Τσίπρα (μέσω της Αυγής της Κυριακής) σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ να το εγκαταλείψουν, με την υπόσχεση μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία, προέκυψε η αιφνίδια ασθένεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ανακοινώθηκε ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται. Αρκετοί υποστήριζαν ότι η ασθένεια ήταν διπλωματική και πως η αναβολή οφείλονταν στην επικείμενη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο. Και τούτο διότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό, με αποτέλεσμα να φοβούνται στο Μαξίμου ότι σε περίπτωση εσωκομματικής κρίσης, ο Πρωθυπουργός θα πήγαινε αποδυναμωμένος στο Βερολίνο με τον κυβερνητικό συνασπισμό να κλυδωνίζεται επικίνδυνα.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος επανέκαμψε στη δημόσια σκηνή, παρουσιάζοντας σήμερα το λογότυπο της ελληνικής προεδρίας, εκδήλωση που επίσης είχε αναβληθεί λόγω της ασθένειας του. Αλλά η συνεδρίαση της ΚΟ δεν φαίνεται στον… ορίζοντα. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τα… μασάνε, λέγοντας πως την Τετάρτη θα λείπει και Πέμπτη – Παρασκευή «δεν το βλέπουν». Όλα δείχνουν ότι διά της διολισθήσεως η συνεδρίαση παραπέμπεται σε ευθετότερο χρόνο…

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα