Αναστασίου: «Να τελειώνουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε»

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού που είναι τα τελειώματα των φάσεων, ωστόσο αναφέρθηκε στο 4-2-2-2 που χρησιμοποιεί ως βασικό σχήμα στα φιλικά προετοιμασίας...

«Είχαμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα με δεδομένο ότι έχουμε προπονηθεί πολύ σκληρά τις τελευταίες ημέρες και ειδικά αυτήν την εβδομάδα. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά το σημαντικό ήταν ότι είχαμε οργάνωση στο παιχνίδι μας, είχαμε πειθαρχία και είχαμε υπομονή που είναι το κυριότερο. Ουσιαστικά

μπορώ να πω ότι ο Άγιαξ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες», είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην κάμερα της Nova και στη συνέχεια είπε: «Από 'κει και πέρα είναι κάποια πράγματα μικρά που πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι ουσιαστικά μέχρι το 75'-80' ελέγχαμε το παιχνίδι. Είχαμε καλύτερη κυκλοφορία και περισσότερες ευκαιρίες, αλλά σε αυτό το επίπεδο τις ευκαιρίες που κάνουμε θα πρέπει να τις τελειώνουμε. Αυτό παραμένει αυτήν τη στιγμή ένα πρόβλημα για εμάς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είχαμε οργάνωση, προσήλωση στην αμυντική λειτουργία και προσαρμογή στο επιθετικό παιχνίδι του Άγιαξ. Μία ομάδα που είναι τακτικά πολύ γρήγορη, έχει πολύ καλή αντίληψη για το παιχνίδι. Αντιδράσαμε πολύ καλά, πολύ σωστά. Κρατάμε αυτά και στη συνέχεια έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε. Να είναι όλοι οι παίκτες fit και να μπορούμε να κάνουμε focus τις επόμενες εβδομάδες στο παιχνίδι που πρέπει».

Για το παιχνίδι: «Δώσαμε πολύ μεγάλη έμφαση στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε καλή αμυντική οργάνωση και νομίζω τα καταφέραμε αρκετά καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε έμφαση στο επιθετικό κομμάτι, τολμήσαμε να παίξουμε ένας εναντίον ενός πιο συχνά στο γήπεδο και φάνηκε ότι η ομάδα έχει τα τρεξίματα, έχει τη φυσική κατάσταση και την υποδομή. Αλλά το σημαντικό σε αυτό το επίπεδο είναι να τελειώνεις τις φάσεις κι εμείς δεν τις τελειώσαμε».

Για το 4-2-2-2 και πόσο σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει μέσα στη σεζόν: «Το πλάνο τις δύο πρώτες εβδομάδες ήταν να δουλέψουμε σε αυτό το 4-2-2-2. Τις επόμενες εβδομάδες θα δουλέψουμε κάποιο άλλο σύστημα και οι καινούργιοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα να προσαρμοστούν και να αντιληφθούν το παιχνίδι που παίζουμε. Το πλάνο που είχαμε έλεγε ότι θα παίξουμε 4-2-2-2 τις πρώτες δύο εβδομάδες. Έπρεπε να πάμε βάσει πλάνου, γιατί οι προπονήσεις και όλο το πρόγραμμα είχαν σχεδιαστεί γι' αυτό το σύστημα. Την επόμενη εβδομάδα θα παίξουμε τελείως διαφορετικό σύστημα. Αυτό που είχαμε σαν στοιχείο ήταν ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε σύστημα μες το παιχνίδι και οι παίκτες ήξεραν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Σαν ομάδα ξέρουμε ποιο είναι το σύστημα που μας ταιριάζει πιο πολύ, αλλά σίγουρα κάποιες στιγμές θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσαρμογές και παίζοντας τέτοια φιλικά δυνατά, μας βοηθάει να δούμε τις αδυναμίες μας και πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε»

Για το τι κρατά από την προετοιμασία : «Το γεγονός ότι οι νέοι παίκτες έδεσαν πολύ γρήγορα με την ομάδα. Έχουν γίνει ένα. Όλοι έχουν θέσει τον πήχη ψηλά, ο καθένας για τον εαυτό του και αυτό σημαίνει ότι ο πήχης είναι ψηλά και για την ομάδα συνολικά. Από 'κει και πέρα δουλέψαμε σε πολύ καλές συνθήκες. Δουλέψαμε σκληρά αλλά αυτή η εβδομάδα που διανύουμε και η επόμενη είναι οι δύο πιο σκληρές εβδομάδες. Είναι επίπονες για εμάς. Ειδικά για τα παιδιά. Αλλά έτσι πρέπει για να είμαστε έτοιμοι στο τέλος Ιουλίου που θα χρειαστεί να παίξουμε τα προκριματικά. Κρατάμε το καλό κλίμα, την καλή εικόνα, τη διάθεση που έδειξαν για δουλειά τα παιδιά και συνεχίζουμε».

Για τη συνάντηση με την παλιά του ομάδα: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Είδα αρκετά γνωστά πρόσωπα και ήταν όμορφο. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έπαιξε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα και είναι καλό για να δούμε κι εμείς που βρισκόμαστε».

The post Αναστασίου: «Να τελειώνουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα