Αναδρομή στο (πλούσιο) παρελθόν – Η Ρώμη γιορτάζει τα 2.766 χρόνια ζωής

Όταν είσαι στη Ρώμη, κάνε ό,τι κάνουν οι Ρωμαίοι λέει ένα γνωστό ρητό, και αυτό είναι ακριβώς αυτό που έκαναν οι πολίτες της Αιώνιας Πόλης, οι οποίοι έκαναν ένα βήμα… προς τα πίσω, γιορτάζοντας με παραδοσιακές ενδυμασίες και αρχαίες παραδόσεις τα 2.766α γενέθλια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Κάθε χρόνο, οι δρόμοι της πόλης μετατρέπονται σε ένα τεράστιο σκηνικό, πάνω στο οποίο ορδές ηθοποιών, ντυμένοι με πανοπλίες και παραδοσιακές ενδυμασίες απονέμουν φόρο τιμής στους αρχαίους υμών προγόνους, επαινώντας την θρυλική Γέννηση της Ρώμης.

Το ετήσιο φεστιβάλ

Natale di Roma βρίσκει χιλιάδες πολίτες της Αιώνιας Πόλης να αναπαριστούν της Αρχαία Ρώμη, όπως εικάζεται ότι ήταν το 753 π.Χ. Σύμφωνα με τον θρύλο, η ιστορία της Ρώμης ξεκίνησε όταν ο παγανιστικός θεός Mars, μαγεμένος από την ομορφιά μίας παρθένας ιέρειας, μπήκε κρυφά στον ναό της, στην πόλη Άλμπα Λόνγκα, για να κοιμηθεί μαζί της.

Η ιέρεια έμεινε έγκυος και γέννησε δίδυμα αγόρια, τον Ρέμο και τον Ρωμύλο, τα οποία ο βασιλιάς διέταξε να πεταχτούν στον Τίβερη. Τα αγόρια τοποθετήθηκαν σε μία σκάφη και πετάχτηκαν στον ποταμό, ωστόσο κατάφεραν να επιβιώσουν, και φτάνοντας στην ακτή, εντοπίστηκαν από μία λύκαινα, η οποία τα τάισε με το γάλα της.

Εν συνεχεία, τα δύο αγόρια ανατράφηκαν από έναν βοσκό, τον Φαυστύλο. Μόλις ενηλικιώθηκαν, οι δίδυμοι αποφάσισαν να ιδρύσουν μία πόλη, και επέλεξαν το σημείο στο οποίο η λύκαινα τους είχε βυζάξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα