Αμβρόσιος: Ο Καμίνης θέλει να γεμίσει τζαμιά την Αθήνα

Για μία ακόμη φορά απασχολεί την επικαιρότητα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με δηλώσεις του. Αυτή τη φορά ο σεβασμιώτατος εξεμάνη κατά του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ενώ άφησε αιχμές κατά της Αρχιεπισκοπής. Ο λόγος, όπως είπε, είναι ότι η φωνή της Εκκλησίας «δεν ακούγεται».

«Πότε επί τέλους η εκκλησιαστική Διοίκησις θα εγκαταλείψη την τακτικήν της «μυστικής διπλωματίας»; «Πότε θα εξέλθη με θάρρος, τόλμην και αποφασιστικότητα εις το πεδίον της μάχης;». Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων δεν διστάζει να χαρακτηρίσει φούσκες τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

Σε άλλο σημείο του κειμένου του ο μητροπολίτης επιτίθεται στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Λέει ότι «ο ασεβέστατος δήμαρχος των Αθηναίων διασαλπίζει ότι τζαμιά των μουσουλμάνων πρέπει να ανεγερθούν και εις τα είκοσι διαμερίσματα του δήμου του».

Ακόμη ο κ. Αμβρόσιος υποστηρίζει ότι η «Αγία Ορθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν» και πως «η Παιδεία αποχρωματίζεται! Παραβιάζοντες το Σύνταγμα οι διοικούντες, εις τα σχολεία μας δεν διδάσκουν και δεν ενσταλάζουν πλέον τα ιδεώδη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εις τας ψυχάς των παιδιών μας»

Keywords
Τυχαία Θέματα