Αλλάζει χέρια ο Αστέρας Βουλιαγμένης – Ποιοι είναι οι «μνηστήρες» για το χρυσό deal

20:46 9/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Στην τελική ευθεία βρίσκεται «η αγορά του αιώνα» για τον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας. Ο διαγωνισμός για την πώληση του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης βρίσκεται στη δεύτερη φάση του και μετά την πρώτη αξιολόγηση, συνεχίζουν 13 επιχειρηματικοί όμιλοι και επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων:

- 3 αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες

- 1 αμερικανικό head fund,

- 1 τουρκικός όμιλος

- 1 κινεζικος όμιλος

-

1 αμερικανικός ξενοδοχειακός όμιλος

- 2 ρωσικοί επενδυτικοί όμιλοι

καθώς και 4 ελληνικές συμμετοχές

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στις 21 Οκτωβρίου ενώ τα ...κλειδιά του Αστέρα Βουλιαγμένης θα παραδοθούν στον πλειοδότη του διαγωνισμού την άνοιξη του 2014.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 304 στρέμματα, εκ των οποίων τα 111 ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα λάβει ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του συγκροτήματος. Παράλληλα, ο Αστέρας, μέσω θυγατρικής του εταιρείας, έχει ενοικιάσει για 40 χρόνια την όμορη μαρίνα της Βουλιαγμένης, η οποία έχει χερσαίο τμήμα 47 στρεμμάτων. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ακόμη 2 ξενοδοχεία που βρίσκονται σε λειτουργία, ένα ξενοδοχείο που τελεί υπό ανακαίνιση και 58 μπανγκαλόους.

Οι εκτιμήσεις αναφορικά με το πόσο θα στοιχίσει στους υποψήφιους αγοραστές η απόκτηση του Αστέρα, που βρίσκεται στην πιο ακριβή ζώνη της Ελλάδας, μιλούν για περίπου μισό δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα