Άλλα… κόλπα στη μετωπική Τσίπρα – Μεϊμαράκη: Κουμπί παρέμβασης για «κόκκινη κάρτα» στη διάθεση τους

Μετά την άνοστη «σούπα» της περασμένης Τετάρτης, τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κατέβασαν ιδέες, ώστε να «ζωντανέψουν» το αυριανό (Δευτέρα) ντιμπέιτ μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το οποίο εν τέλει θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στους όρους, με τους οποίους γίνονταν μέχρι τώρα οι τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών.

Με στόχο να διατηρηθεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, τα δύο κόμματα συμφώνησαν ο κάθε πολιτικός αρχηγός

να έχει το δικαίωμα παρέμβασης, έπειτα από κάθε απάντηση του πολιτικού αντιπάλου, με σκοπό να ανεβάσουν το πολιτικό θερμόμετρο μέσω μιας «head to head» αντιπαράθεσης.

Αυτό εξετάζεται να γίνει με ένα «κουμπί παρέμβασης», το «buzzer beeper», που θα τοποθετηθεί μπροστά από κάθε αρχηγό, ο οποίος θα το πατά μετά την ολοκλήρωση της απάντησης του αντιπάλου, ούτως ώστε να σχολιάσει, αν το κρίνει σκόπιμο.

Ουσιαστικά οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα μπορούν ο καθένας να βγάζουν «κόκκινη κάρτα» στον άλλο σχολιάζοντας για 1 λεπτό τα λεγόμενά του. Κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να βγάλει τρεις φορές «κόκκινη κάρτα» στον αντίπαλο πολιτικό αρχηγό, σε κάθε ενότητα.

Συνολικά οι πολιτικοί αρχηγοί, στον πρώτο γύρο, θα δεχτούν δώδεκα ερωτήσεις σε δύο ενότητες, Εσωτερική πολιτική [Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.] - Εξωτερική πολιτική [Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα]. Έξι ερωτήσεις στην πρώτη ενότητα και έξι στη δεύτερη. Σε ποια ερώτηση θα βγει η κόκκινη κάρτα, θα μπορεί να το αποφασίζει μόνος του ο πολιτικός αρχηγός μετά την απάντηση του αντιπάλου του. Απέναντί τους θα βρίσκονται οι έξι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας

Στον δεύτερο γύρο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλον. Η ερώτηση θα έχει διάρκεια 1:00 και η απάντηση 1:45. Κάθε αρχηγός θα μπορεί να κάνει ένα σχόλιο στην απάντηση του αντιπάλου του για περίπου 00:30.

Ακόμα μία αλλαγή, σκηνοθετικής άποψης αυτή τη φορά, είναι ότι αμφότεροι θα είναι όρθιοι και θα προβάλλονται σε διπλό πλάνο, ώστε να καταγράφονται οι αντιδράσεις.

Αν η ΕΡΤ δεν προλάβει για τεχνικούς λόγους να τοποθετήσει το «buzzer beeper» η «κόκκινη κάρτα» θα βγαίνει ύστερα από αίτημα στο συντονιστή. Συντονιστής θα είναι και πάλι δημοσιογράφος της ΕΡΤ (κατά πάσα πιθανότητα, και πάλι ο Πάνος Χαρίτος), ο οποίος αυτή τη φορά θα μπορεί να υποβάλει και ο ίδιος ερωτήματα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Το ντιμπέιτ μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ. Θα αρχίσει στις 21:00 της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, καθώς η διάρκεια του συμφωνήθηκε να είναι περίπου 2,5 ώρες.

The post Άλλα… κόλπα στη μετωπική Τσίπρα – Μεϊμαράκη: Κουμπί παρέμβασης για «κόκκινη κάρτα» στη διάθεση τους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα