Άλλα επτά νησιά στον χάρτη της κρουαζιέρας της Louis Cruises

Την ανάγκη ύπαρξης ενός φορέα υπό την εποπτεία του κράτους που θα μπορεί να συντονίζει τις πολιτικές κρουαζιέρας και όλες τις ανάγκες της στη χώρα μας, επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Louis Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης, παρουσιάζοντας τους νέους προορισμούς της εταιρείας σε ελληνικά νησιά, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Στις προγραμματισμένες κρουαζιέρες της εταιρείας με τα πέντε πλοία της, που αναχωρούν

από τον Πειραιά, προστέθηκαν τα νησιά Κως, Χίος, Μήλος, Σύμη, Ίος, Σάμος και Σύρος.

Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι στη χώρα μας θα μπορούσαν να προστεθούν ετησίως στο σύνολο των 17 εκατ. τουριστών, 2,5 με 3 εκατομμύρια τουρίστες επιπλέον, αν είχαμε απλοποιήσει το θέμα της βίζας για τους επισκέπτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε ότι η Louis τα τελευταία χρόνια επέλεξε ως έδρα της την Ελλάδα καθώς πιστεύει ότι είναι ένα σημαντικό μέρος στον χώρο της κρουαζιέρας λόγω της πολυνησίας της. Πρόσθεσε ότι η κρουαζιέρα θα μπορούσε να αναπτυχθεί επιπλέον με νέες προορισμούς, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης των υποδομών σε αυτές τις περιοχές από την πολιτεία αλλά και με σεβασμό από πλευράς των εταιρειών στις τοπικές κοινωνίες.

Έκανε λόγο, επίσης, για την ανάγκη κοινού συντονισμού και πεδίου δράσης με τις εταιρείες αερομεταφορών, και σε αυτό το σημείο είπε ότι οι τουρκικές αερογραμμές είναι οι πιο μεγάλοι υποστηρικτές του τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς έχουν ένα δίκτυο τεράστιο και είναι οι μόνες που έχουν απευθείας πτήσεις από τη Νότια Αμερική και την Ασία προς την Κωνσταντινούπολη.

Η εικόνα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό φαίνεται στις κρατήσεις, επισήμανε ο κ. Αναστασιάσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι μόνο πέρυσι, σε χρονιά κρίσης, η συνεισφορά της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε στα 76 εκατ. ευρώ, που αφορούν τόσο δαπάνες επιβατών όσα και άμεσα λειτουργικά έξοδα, όπως ναυπηγοεπισκευές πλοίων της εταιρείας στην Ελλάδα που άγγιξαν τα 17 εκατ. ευρώ.

Ο Πυθαγόρας Νάγος, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, είπε ότι Louis Cruises διακίνησε το 2013 454.318 επιβάτες, πραγματοποιώντας 659 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια, ενώ κατέχει το 90% του home porting στην Ελλάδα με 95.557 επιβάτες.

Για φέτος, υπογράμμισε, αναμένονται 820.000 επισκέψεις επιβατών σε ελληνικά λιμάνια, από τους οποίους οι 150.000 θα είναι home porting. Δήλωσε επίσης ότι οι επιβεβαιωμένες κρατήσεις με ονόματα για φέτος δείχνουν μία αύξηση της τάξης του 20%, και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, συμπλήρωσε, τόσο για την πορεία της εταιρείας όσο και για την εθνική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα