Άλαν παλιοκτηνάρα γεια σου – Μήπως το παρατράβηξαν οι Two and A Half Men;

Το 2003, στις 22 Σεπτεμβρίου εξέπεμπε για πρώτη φορά το Two and A Half Men, με τον γνωστό Τσάρλι Σιν και τον άγνωστο στο ελληνικό κοινό Τζον Κράιερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, με τον πιτσιρικά Άνγκους Τζόουνς να υποδύεται το γιο του δεύτερου. Σήμερα, 11 χρόνια μετά και 240 επεισόδια μετά ίσως έχει έρθει η ώρα να κλείσει οριστικά τον κύκλο της.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

Η αλήθεια είναι ότι ο Άλαν Χάρπερ είναι ένας από τους θρυλικότερους ρόλους αμερικάνικων σειρών, με ένα τρελό modus vivendi και operandi και ακόμα και

τώρα μας κάνει να ξεκαρδιζόμαστε από τα γέλια, αλλά η σειρά πλέον έχει καταντήσει μονότονα αστεία και με κάποιους χαρακτήρες να κρίνονται υπερβολικοί.

Μέχρι την 5η σεζόν του ήταν μια σειρά που κυλούσε και που την βλέπαμε φανατικά. Από τη μία αυτή η κτηνάρα ο Άλαν, από την άλλη ο αλκοολικός και γυναικάς Τσάρλι και στη μέση ο χαζός Τζέικ που είδαμε να μεγαλώνει στη σειρά, μας κρατούσαν το ενδιαφέρον. Κάπου εκεί όμως το πράγμα άρχισε να κουράζει και το μόνο που μας κρατούσε το ενδιαφέρον ήταν το ποια γυναικάρα θα φέρουν στη σειρά για να ερωτευτεί ο Τσάρλι.

Γιατί όσο κι αν αποτέλεσε ένα είδωλο για τα λεφτά, το σπίτι και φυσικά το πόσο εύκολα έριχνε τις γυναίκες, όλοι αναμέναμε αυτός ο αμετανόητος εργένης να παντρευτεί επιτέλους, για να έρθει η ανατροπή. Ε, όταν οι σεναριογράφοι και παραγωγοί των επιτυχιών Τσακ Λόρι και Λι Άρονσον αποφάσισαν να εντάξουν αυτή την ιδέα στο σενάριο ο κόσμος τον είχε βαρεθεί σαν χαρακτήρα.

Γι΄αυτό σκέφτηκαν να τον «πεθάνουν» και στη θέση του Τσάρλι Σιν να έρθει ο Άστον Κούτσερ. Το ενδιαφέρον ξαφνικά αναθερμάνθηκε για πολλούς λόγους. Πρώτον, ο Κούτσερ ήταν ένας ηθοποιός πρώτης γραμμής τότε, που όμως δεν γνωρίζαμε κατά πόσο θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε μια καθαρά χιουμοριστική σειρά και να δέσει με τον Κράιερ και τον Άνγκους. Δεύτερον, είχε μόλις χωρίσει με την Ντέμι Μουρ και ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, οπότε εκ των πραγμάτων για λίγο καιρό η σειρά θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τρίτον, ο Τσάρλι Σιν μέχρι και σήμερα τον κράζει για την υποκριτική του ικανότητα.

Και η αλήθεια είναι ότι ο ρομαντικός Γουόλντεν Σμιτ που όποια γυναίκα βλέπει θέλει να την παντρευτεί και ο «παρασιτικός» Άλαν Χάρπερ ταίριαξαν σαν δίδυμο. Η φυγή του Τζέικ και ο ερχομός της λεσβίας κόρης του Τσάρλι, τη Τζένι, έκαναν ακόμη μεγαλύτερη την περιέργεια μας για το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση και όλα τα τραγελαφικά που θα ακολουθήσουν την συμβίωση τριών ανθρώπων που ζουν για να κυνηγούν γυναίκες.

Πλέον, μετά από 3 σεζόν με τον Κούτσερ και μίας σεζόν με τη Τζένι, η σειρά αναλώνεται στα ίδια και τα ίδια και έχει τραβηχτεί από τα μαλλιά. Ο Άλαν τρέχει διαρκώς πίσω από τη Λίντσι και υποδύεται έναν άντρα που γίνεται φίλος με τον μέλλοντα άντρα της και κουμπάρος τους, ο Γουόλντεν την πατάει διαρκώς με τις γυναίκες και στο τέλος γυρίζει πάντα στον Άλαν, ενώ η Τζένι έχει γίνει ο επιβήτορας του σπιτιού που το κάνει κάθε μέρα με άλλη κοπέλα, σε έναν ρόλο που φαίνεται πολύ υπερβολικός, ενώ τα μισά της λόγια έχουν να κάνουν με σεξουαλικά υπονοούμενα και το πόσο kinky είναι στο κρεβάτι.

Η σειρά εκτός από το δεδομένο γέλιο και την καρικατουρίστικη φάτσα του Άλαν, ίσως να μην μπορεί να προσφέρει πλέον κάτι άλλο. Τουλάχιστον σε εμάς. Γιατί τον Άλαν τον έχει κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ηθοποιό sitcom με πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του κάθε χρόνο...

Keywords
Τυχαία Θέματα