Αλαλούμ με τις «κομμένες» συντάξεις του ΙΚΑ – Έλειπαν 22 εκατ. ευρώ!

Ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρίας για χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ που πήγαν χθες (30/05) να πάρουν τη σύνταξή τους και είδαν τους λογαριασμούς τους… άδειους.

Το ΙΚΑ ανακάλυψε κυριολεκτικά μόλις άνοιξαν οι τράπεζες, οτι του έλειπαν 21 με 22 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους του!

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην πρωινή εκπομπή του Mega,

συνταξιούχοι στο ΙΚΑ Καλλιθέας βρέθηκαν στο υποκατάστημα από τις 4 το πρωί προκειμένου να πάρουν προτεραιότητα και να δηλώσουν είτε τον ΑΜΚΑ, είτε τον ΑΦΜ στοιχεία πλέον απολύτως αναγκαία για την καταβολή των συντάξεων.

Η διευθύντρια του υποκαταστήματος κ. Βραχιώτου μιλώντας στην εκπομπή τόνισε ότι από τους περίπου 5.500 ασφαλισμένους στο συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν υπέβαλαν τα συγκεκριμένα στοιχεία πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους.

Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ έχουν μείνει 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετεθεί καλύτερα ο κόσμος» δήλωσε στο MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Άλλοι πληρώθηκαν λιγότερα, άλλοι καθόλου και κάποιοι είδαν καινούργιες μειώσεις της τάξης των 20 ευρώ χωρίς να ανήκουν στους διπλοσυνταξιούχους που θα έχουν νέες περικοπές από αυτό το μήνα!

Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ τόνισε ότι οι συνταξιούχοι, των οποίων η σύνταξη έχει διακοπεί, θα μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων των υποκαταστημάτων του ιδρύματος. Η ρύθμιση αφορά τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και ΤΑΠΙΛΤ, οι οποίοι θα μπορούν να πληρωθούν από το υποκατάστημα τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα