Αλαλούμ: Και ξαφνικά… απεργούν οι υπάλληλοι της Βουλής! Διακόπηκε η συνεδρίαση

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να συμμετάσχουν από τις 7 το απόγευμα και μέχρι το τέλος της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας οι υπάλληλοι της Βουλής με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα! 

Το

ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ” αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο».

Πανδαιμόνιο επικρατεί αυτή τη στιγμή στους διαδρόμους της Βουλής. Η συνεδρίαση διακόπηκε και στην καρδιά του… χάους στο βήμα ανέβηκε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος είπε ότι ο υπουργός θα κάνει δήλωση σε λίγο και έκανε ολιγόλεπτη διακοπή. Βγαίνοντας από την αίθουσα απευθύνθηκε στους  υπαλλήλους προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας: «Σε πολύ λίγο, δεν θέλω ενθουσιασμό ή χειροκροτήματα, θα κάνει σε λίγο δήλωση ο υπουργός με την οποία θα μπορέσουμε να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας.»

Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα η συνεδρίαση και να ακυρωθεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας

Keywords
Τυχαία Θέματα