Αλ Σάλεχ και Καϊλή στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς – Ολοι οι υποψήφιοι

Άρωμα… γυναίκας θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» καθώς έχει συμφωνηθεί να μετάσχει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή - η οποία απέρριψε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να διεκδικήσει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ,

η Βασιλική Σουλαδάκη και η Κατερίνα Διαμαντοπούλου.

Επιπλέον στην ευρωλίστα της «Ελιάς» θα συμμετάσχουν πιθανότατα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Πιερρακάκης, η νυν ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, ο πρώην υπουργός Παντελής Καψής, ο Θόδωρος Τσίκας και ο Νίκος Μπίστης.

Στον αντίποδα, μάλλον αποκλείεται να μετάσχει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Άρνηση εξέφρασε να συμμετάσχει και η Φώφη Γεννηματά, όπως ενημέρωσε τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο τηλεφωνικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει διαμηνύσει ότι θα συμμετείχε εφόσον στην ευρωλίστα περιλαμβάνονταν στελέχη από όλες τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ και εφόσον παραιτούνταν όλοι οι βουλευτές συνυποψήφιοι από το αξίωμά τους.

Το ασυμβίβαστο μπλοκάρισε την Άντζελα Γκερέκου η οποία είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Από την Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα θα είναι υποψήφιοι ο εκπρόσωπος Τύπου Ευθύμης Καρδαράς, ο Δημήτρης Καρέλας, ο Νίκος Τσολακίδης και ο Απόστολος Ψωμάς.

Στην «Ελιά» αποφάσισαν τελικώς να υπάρξει μια κοινή (από τα κόμματα και τις κινήσεις που την συναποτελούν) ομάδα η οποία θα παίζει επικοινωνιακό-συντονιστικό ρόλο. Απέφυγαν τον ορισμό ενός πολιτικού εκπρόσωπου Τύπου, καθώς θα δημιουργούνταν η αίσθηση «καπελώματος» μεταξύ τους, εφόσον πρέπει να τηρηθούν οι απαραίτητες πολιτικές ισορροπίες. Πάντως σ’ αυτή τη φάση, αναζητούν χώρο που θα στεγάσει την «Ελιά» η οποία σταδιακά προσαρμόζεται σε κανονικό κόμμα.

Η εξεύρεση γραφείων θα λύσει και το… πρακτικό πρόβλημα μετακινήσεων καθώς, μέχρι και τώρα οι αντιπροσωπείες των πολιτικών κομμάτων και κινήσεων που στηρίζουν το εγχείρημα συναντώνται (όπως θα συμβεί και απόψε) είτε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, είτε της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα