Ακμάζει η νόμιμη παιδεραστία στην Τουρκία – Ραγδαία αύξηση στους γάμους με ανήλικα κορίτσια

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, τα τελευταία τρία χρόνια, 134.629 ανήλικα κορίτσια οδηγήθηκαν από τους γονείς τους σε αναγκαστικό γάμο, συνήθως με ηλικιωμένους οι οποίοι στην ουσία αγοράζουν τα μικρά κορίτσια από τους γονείς τους διαπράττοντας ουσιαστικά φανερή αλλά νόμιμη παιδεραστία.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του στο freepen.gr ο δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης, επίσημα στοιχεία από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν ότι μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν γίνει 20 χιλιάδες αιτήσεις για γάμους όπου οι νύφες ήταν κάτω των 16 ετών.

Μάλιστα,

σε μια σχετική μελέτη του πανεπιστημίου του Gaziantep, στην ανατολική Τουρκία, το 82% των μικρών κοριτσιών που οδηγούνται σε γάμο δεν γνωρίζουν ούτε ανάγνωση ούτε γραφή και φυσικά είναι τελείως άπειρα. Αυτό συνεπάγεται ότι έχουν άγνοια για τη γαμήλια τελετή με ένα γαμπρό συνήθως 20 χρόνια μεγαλύτερο τους και άνω.

Έκτος όμως από την νομότυπη μέσω γάμου παιδεραστία, στην Τουρκία «ακμάζει» και η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Πρόσφατα και σύμφωνα με δημοσίευμα της Cumhüriyet, σε συνέντευξη τύπου που έκανε στην Άγκυρα στις 17 Ιουλίου η βουλευτής του Λαϊκού κόμματος της αντιπολίτευσης, Αϊλίν Ναζλιάκα, κατήγγειλε ότι στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σε απίστευτο βαθμό οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο έχει πάρει εκπληκτικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με την Τουρκάλα βουλευτή που έφερε στην επιφάνεια την αισχρή αυτή κατάσταση, κάθε τέσσερις ώρες ένα μικρό παιδί κακοποιείται σεξουαλικά στην Τουρκία.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα