Αίσθηση στον κόσμο της τεχνολογίας από την Samsung

14:24 4/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε μια σειρά ενδιαφερόντων παρουσιάσεων προέβη η Samsung, στο ευρύτερο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας Ifa στο Βερολίνο (5-10 Σεπτεμβρίου), προκαλώντας αίσθηση στον κόσμο της τεχνολογίας.

Μεταξύ των συσκευών που παρουσιάστηκαν δεσπόζει το Gear VR, ένα σετ εικονικής πραγματικότητας το οποίο λειτουργεί ως add-on για το Galaxy

Note 4. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, το headset αποτελεί «καρπό» συνεργασίας της κορεατικής εταιρείας με την διάσημη πλέον Oculus (η οποία έχει αγοραστεί από το Facebook). Χρησιμοποιεί την οθόνη 5,7 ιντσών και τα ηχεία του τηλεφώνου και προσθέτει έναν φακό προσαρμογής εστίασης, που επιτρέπει την προσαρμογή του στα δεδομένα ατόμων με μυωπία και πρεσβυωπία, καθώς και μία ποικιλία αισθητήρων για την παρακολούθηση των κινήσεων του κεφαλιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή προσφέρει οπτικό πεδίο 96 μοιρών, παρέχοντας μια εμπειρία που αντιστοιχεί στην παρακολούθηση μίας οθόνης 175 ιντσών από απόσταση δύο μέτρων. Το Gear VR θα πωλείται με κάρτα microSD που θα περιέχει μία μικρή συλλογή από βίντεο 360 μοιρών και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας.

Πέρα από το Gear VR, η εταιρεία προκάλεσε αίσθηση και με το Galaxy Note Edge, το οποίο διαθέτει οθόνη με κυρτή άκρη. Κατά την Samsung, ο στόχος αυτού είναι να παρέχει στους χρήστες έναν νέο τρόπο εύκολης πρόσβασης σε εφαρμογές και λειτουργίες που χρησιμοποιούν συχνά. Παράλληλα, λειτουργεί ως ένα είδος scrollable dock ή toolbar που ελέγχεται με μια κίνηση του αντίχειρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, παρέχεται «άριστη λειτουργικότητα –ακόμα και όταν το κάλυμμα είναι κλειστό– με μια απλή κίνηση του χεριού». Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να λάβουν ειδοποιήσεις απευθείας στην Edge Screen οθόνη της συσκευής, ενώ μπορούν να παρακολουθούν αρχεία βίντεο, χωρίς διακοπή.

Όσον αφορά στο εσωτερικό του, το Note Edge είναι στην ουσία το ίδιο με το Note 4, με κάμερα των 16 megapixels, ίδιο επεξεργαστή Smapdragon και ίδια μνήμη, καθώς και οθόνη Quad HD, 2560x1440 (των 5,6 ιντσών αντί των 5,7, όπως στο Galaxy Note 4).

Όσον αφορά στο ίδιο το Galaxy Note 4, το νέο phablet της εταιρείας αναμένεται να αποτελέσει μία από τις «ναυαρχίδες» της εταιρείας. Είναι ίδιου μεγέθους με τον προκάτοχό του, Note 3, ωστόσο η σημαντική διαφορά είναι η προαναφερθείσα οθόνη Quad HD, 550 pixels per inch. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το BBC, η υψηλή ανάλυση αναμένεται να επιβαρύνει την κατανάλωση ενέργειας, ωστόσο η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει ενσωματώσει τεχνολογία ταχείας φόρτισης, με το Note 4 να απαιτεί μόνο 30 λεπτά για να φτάσει τη μπαταρία του σε φόρτιση 50%.

Στο «πακέτο» περιλαμβάνεται βελτιωμένο στυλό S Pen, καλύτερη ακύρωση ήχων (noise cancellation) για ευκολότερες κλήσεις από πολύβουα περιβάλλοντα, βελτιωμένο σαρωτή αποτυπώματος και υψηλότερης ανάλυσης κάμερα για selfies (στα 3,7 megapixels). Επίσης, ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι ο «πρώτος UV αισθητήρας σε φορητή συσκευή παγκοσμίως», που παρέχει στον χρήστη έναν τρόπο παρακολούθησης της έκθεσης στο φως του ήλιου εάν αφήνουν τη συσκευή εκτός τσέπης ή τσάντας.

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται βελτιωμένη αναγνώριση γραψίματος με το χέρι, για ευκολότερες σημειώσεις και εισαγωγή κειμένου χωρίς πληκτρολόγιο. Ο επεξεργαστής είναι το Qualcomm Snapdragon 805 και η μνήμη είναι των 3 GB.

Παράλληλα, το ενσωματωμένο Voice Recorder προσφέρει αναγνώριση οχτώ διαφορετικών φωνών, ενώ η λειτουργία playback δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να απομονώσουν συγκεκριμένες φωνές, κατά την αναπαραγωγή μιας ομαδικής συνομιλίας.

Tόσο το Note 4 όσο και το Note Edge αναμένεται να αποτελέσουν βασικούς ανταγωνιστές του επερχόμενου νέου iPhone της Apple, το οποίο φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

The post Αίσθηση στον κόσμο της τεχνολογίας από την Samsung appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα