Αγιασμός και… λουκέτο για τα σχολεία – Σε πενθήμερες απεργίες οι εκπαιδευτικοί

10:26 7/9/2013 - Πηγή: KoolNews

«Περνάει» τελικά η πρόταση των αριστερών παρατάξεων στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για 5νθημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημόσια σχολεία από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το βράδυ είχαν ολοκληρωθεί οι συνελεύσεις σε 66 ΕΛΜΕ και οι 60 είχαν ψηφίσει υπέρ της πενθήμερης απεργίας

τελική απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα από την γενική συνέλευση των προέδρων των συνολικά 88 ΕΛΜΕ.

Ωστόσο, η απεργία αυτή φαίνεται ότι θα ξεκινάει με παράδοξο τρόπο, καθώς το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν έχει για πρώτη φορά καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τον κλάδο, αλλά η κάθε παράταξη κατεβάζει την δική της πρόταση. Παράλληλα, οι αποφάσεις για απεργία σε πολλές γενικές συνελεύσεις λαμβάνονται με συμμετοχή 80 ή 100 ατόμων σε σύνολο 1500 μελών.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας, πάντως, η κάθε παράταξη στην ΟΛΜΕ θα κατέβει με την δική της πρόταση. Συγκεκριμένα:

Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.Η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) μια 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία.Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) δυο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα