Αυτός είναι ο νέος κυβερνήτης του Τόκιο – Εξελέγη με τη υποστήριξη του Σίνζο Άμπε

17:21 9/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο υποψήφιος, τον οποίο υποστήριξε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, εξελέγη σήμερα κυβερνήτης του Τόκιο -της ιαπωνικής πρωτεύουσας των 13,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο 65χρονος πρώην υπουργός Υγείας Γιοίτσι Μασουζόε, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Άμπε, αναδείχτηκε νικητής με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με τα exit polls. Ακόμη και πριν από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, οι αντίπαλοί του αναγνώρισαν την ήττα τους.

Ο κυριότερος αντίπαλός του ήταν ο πρώην πρωθυπουργός,

ο 76χρονος Μοριχίρο Χοσοκάουα, ο οποίος αποφάσισε να είναι υποψήφιος παρότι έχει συνταξιοδοτηθεί και είχε την υποστήριξη του χαρισματικού πρώην πρωθυπουργού Γιουνιχίρο Κοϊζούμι. Ο Χοσοκάουα είχε ως κεντρικό θέμα της προεκλογικής ατζέντας του την αντίθεσή του στην πυρηνική ενέργεια.

Ο Χοσοκάουα ήρθε τρίτος με μικρή διαφορά από τον δεύτερο, τον δικηγόρο Κενζί Ουτσουνομίγια, ο οποίος είναι επίσης αντίθετος στην πυρηνική ενέργεια, μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός NHK.

"Θα κάνω το Τόκιο την πρώτη πόλη σε όλο τον κόσμο. Θέλω να εργαστώ για την κοινωνική πρόνοια, την πρόληψη των φυσικών καταστροφών, την οικονομία και ειδικά για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020", είπε ο Μασουζόε.

Ο Μασουζόε δεν έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του πλατφόρμας το ενεργειακό ζήτημα, παρότι έχει δηλώσει ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια μακροπρόθεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα