Αυτός είναι ο Γερμανός πρέσβης – Έργα και ημέρες του διπλωμάτη Βόλφγκανκ Ντολτ

Ένας από τους πιο επιτυχημένους διπλωμάτες της γερμανικής κυβέρνησης θεωρείται ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανκ Ντολτ. Υπερδραστήριος, εξόχως επικοινωνιακός , κάνει άμεσες επαφές με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, ενώ κρατά ιδανικά τις ισορροπίες μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας από το 2012 οπότε και μετακόμισε στην Αθήνα.

Ο Βόλφγκανκ Ντολτ, είναι στην γεννημένος στις ΗΠΑ

και μάλιστα στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια. Παιδί μιας οικογένειας διπλωματών, ταξίδεψε πολύ και από νωρίς έγινε κοσμοπολίτης και μυήθηκε στους κώδικες των διπλωματών. Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1958 και έμεινε στις ΗΠΑ ως τα 9 του χρόνια, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένας εντελώς διαφορετικός προορισμός: το Μαρόκο. Έκανε σπουδές και μεταπτυχιακά στα νομικά για να περάσει αμέσως στο διπλωματικό σώμα.

Υπηρέτησε ως διπλωματικός σύμβουλος και αναπληρωτής πρέσβης σε Τελ Αβίβ και Πρετόρια πριν βρεθεί σε υψηλές διοικητικές θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Βόννη και στο Βερολίνο. Από εκεί βρέθηκε τον Απρίλιο στην Αθήνα, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά καθώς δεν την είχε επισκεφθεί ποτέ στο παρελθόν – κάτι ασυνήθιστο για ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου εξωτερικών. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Αγαπά την Ελλάδα γιατί αγαπά την ευρύτερη Μεσόγειο που έμαθε μετά τη θητεία στο Ισραήλ, ενώ θεωρεί ότι είναι ένα πόστο που δεν ενέχει κινδύνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα