Αυτός είναι ο αστυνομικός που δολοφόνησαν οι Αλβανοί δραπέτες στο Δίστομο

Σε στοίχημα τιμής τείνει να εξελιχθεί η σύλληψη του Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Μάριον Κόλα για την Αστυνομία μετά τα απανωτά χτυπήματα που έχει δεχθεί, εμ αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του ενός αστυνομικού τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Δίστομο.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει στην Στερεά Ελλάδα

μαζί με τους συνεργούς του. Στην ευρεία επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα, της ΟΠΚΕ, της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας των κατά τόπους τμημάτων που «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή. Την έρευνα συνδράμει και από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. με θερμική κάμερα.

Μετά την 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη, που σκοτώθηκε από σφαίρα των ληστών στα Ισθμια, ο 37χρονος υπαρχιφύλακας ήταν το δεύτερο θύμα τους.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, που διαβεβαίωσε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την πολιτεία προκειμένου οι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσουν για τις ειδεχθείς πράξεις τους».

Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας ήταν ο Γεώργιος Ανδριτσόπουλος που έσπευσε με αυταπάρνηση να βοηθήσει τους συναδέλφους του κατά την εμπλοκή τους με τους εγκληματίες. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και σε έναν περίπου μήνα η γυναίκα του θα του χάριζε και τρίτο παιδί καθώς βρίσκεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ο Μάριο Κόλα είναι αυτός που πυροβόλησε τον άτυχο αστυνομικό στο πόδι με την σφαίρα να πετυχαίνει αρτηρία με αποτέλεσμα ο 37χρονος αστυνομικός να χάνει την ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας Ford Focus, χρώματος μπλε, το οποίο και αναζητούν οι Αρχές.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δραπέτες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους ένα κόκκινο αυτοκίνητο μάρκας Lada Samara και ένα λευκό φορτηγάκι (πικ απ) μάρκας Skoda που είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες από την ευρύτερη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα