Αυτοκριτική Θεοδωράκη: Λάθος μου που δεν αντέδρασα στον οχετό


Τα λάθη του στην πορεία προς τις κάλπες παραδέχτηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή του προς τα μέλη, τους εθελοντές και τους φίλους του Ποταμιού. Ο επικεφαλής του κόμματος, παραδέχεται ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, με σημαντικότερο το ότι «δεν αντιδράσαμε όσο σκληρά και όσο έγκαιρα έπρεπε» στον οχετό προς το Ποτάμι που όπως υποστηρίζει, εκπορευόταν από συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αναπαράχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία

και το ΠΑΣΟΚ. «Τον πρώτο καιρό γελάγαμε με τα ψέματά τους», γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης που πάντως παραδέχεται ότι οι βολές απέναντι στο Ποτάμι βρήκαν έδαφος στην Ελλάδα της κρίσης.

Σε μια τρισέλιδη-επιστολή δημόσιας ψυχοθεραπείας ο επικεφαλής του κόμματος απευθύνεται στα μέλη του κόμματος και τους ζητά να συμμετάσχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες που ξεκίνησαν χθες στη Θεσσαλονίκη και θα κορυφωθούν στο συνέδριο του κόμματος στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να αλλάξουμε πολλά, προσέξτε όμως. Δεν αλλάζουμε ρότα επειδή στις εκλογές πήραμε 4%. Ξέρουμε και όλοι το αναγνωρίζουν ότι αυτή η υποχώρηση ήταν συγκυριακή», τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπεραμύνθηκε των επιλογών του για τους ανθρώπους που ανέδειξε το κίνημά του, τις παρεμβάσεις που έκανε στη δημόσια ζωή αλλά και το νέο ήθος που επέβαλε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη Βουλή. Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στην οργανωτική δομή και στο καταστατικό του κόμματος, ενώ από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χθες, τόνισε για άλλη μια φορά ότι το Συνέδριο θα τα αλλάξει όλα, όργανα, πρόσωπα ακόμη και αρχηγό. Είναι προφανές ότι ο ίδιος δε σκέφτεται να εγκαταλείψει το δημιούργημά του, είναι όμως σαφές ότι ο ίδιος θα ζητήσει την αναβάπτιση της θητείας του από το Συνέδριο.

Σήμερα πάντως στις 2 το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού θα μιλήσει στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, όπου θα θέσει και τον τόνο της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Θα υποστηρίξει επίσης ότι το κόμμα του δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ αναμένεται να επαναλάβει την κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα για τη «χαμένη ευκαιρία» όπως τη χαρακτήρισε, του ταξιδιού στην Αμερική.

The post Αυτοκριτική Θεοδωράκη: Λάθος μου που δεν αντέδρασα στον οχετό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα