Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων Πούλιτζερ για το 2012

Η Επιτροπή των Βραβείων Πούλιτζερ, ανακοίνωσε τους νικητές για το 2012, στον τομέα της δημοσιογραφίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η Huffington Post κέρδισε το πρώτο βραβείο Πούλιτζερ της ιστορίας της για τη σειρά θεμάτων Beyond the Battlefield (Πέρα από τα πεδία μάχης). Μια ακόμη έκπληξη, αποτέλεσε το βραβείο για το site

Politico, που βραβεύθηκε, επίσης, για πρώτη φορά.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και αποτελούν θεσμό ήδη από το 1917.

Αυτοί είναι οι νικητές στις πιο σημαντικές κατηγορίες:

Βραβείο Δημόσιας Υπηρεσίας

Απονέμεται στο Philadelphia Inquirer για την ρεπορτάζ για τη διάχυτη βία στα σχολεία της πόλης. Με «δυνατές» αφηγήσεις και βίντεο προσπάθησαν να φωτίσουν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από παιδιά εναντίον παιδιών και να προτείνει μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας στα σχολεία, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Έκτακτες ειδήσεις

Το βραβείο Πούλιτζερ κερδίζει το προσωπικό της News Tuscaloosa, για την κάλυψη των καταστροφών ενός τυφώνα που έπληξε την περιοχή, με τη χρήση κοινωνικών μέσων δικτύωσης, καθώς και ρεπορτάζ τη στιγμή του έκτακτου καιρικού φαινομένου. Με τον τρόπου αυτό βοήθησε στον εντοπισμό αγνοουμένων. Λόγω της διακοπής ρεύματος, αναγκάστηκαν να τυπώσουν την εφημερίδα 80 χιλιόμετρα μακριά.

Ερευνητική δημοσιογραφία

Απονέμεται στους Matt Apuzzo, Adam Goldman, Eileen Sullivan και Chris Hawley του Associated Press που έφερε στο φως το παράνομο πρόγραμμα Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, που παρακολουθούσε καθημερινά τη ζωή σε μουσουλμανικές κοινότητες. Μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ, το Κογκρέσο απαίτησε ομοσπονδιακή έρευνα.

Επίσης, απονεμήθηκε και στους Michael J Berens και ο Ken Armstrong των The Times Sheattle, για την έρευνά τους σχετικά με το πώς ένα μικρό κυβερνητικό όργανο στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, άλλαξε πρόγραμμα σε ευάλωτους ασθενείς, πηγαίνοντας τους σε ένα φτηνότερο.

Επεξηγηματικό ρεπορτάζ

Βραβεύθηκε ο David Kocieniewski των New York Times, για τις σαφείς σειρά ρεπορτάζ, που διείσδυσε σε βάθος για να εξηγήσει πώς οι πλουσιότεροι πολίτες και οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ εκμεταλλεύονται τα πολλά κενά νομοθεσίας για να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους.

Σχολιασμός

Απονέμεται στη Mary Schmich της Chicago Tribune για τη μεγάλη ποικιλία ποικιλλία θεμάτων της στήλης της, που απεικονίζουν τον χαρακτήρα και επικοινωνεί τον πολιτισμό της διάσημης πόλης της.

Cartoon

Ο Matt Wuerker της Politico για τα συνεχόμενα, αστεία σκίτσα του με έντονη τη διάθεση της σάτιρας αλλά και της φρεσκάδας.

Φωτογραφία έκτακτης είδησης

Απονέμεται στον Massoud Hossaini της Agence France-Presse για την φωτογραφία με το κορίτσι που κλαίει από φόβο μετά από επίθεση αυτοκτονίας σε γεμάτο παρεκκλήσι της Καμπούλ.

Φωτογραφία θέματος

Το βραβείο κερδίζει ο Craig F. Walker της The Denver Post, για το ανθρωπιστικό θέμα του, ενός τιμητικά απαλλαγμένου βετεράνου του Ιράκ, που ταλαιπωρείται με μια σοβαρή περίπτωση μετα-τραυματικού στρες.

Θεατρικό

Βραβεύθηκε το Water by the Spoonful, της Quiara Alegría Hudes. Ένα ευφάνταστο θεατρικό για τις «αναζητήσεις» ενός βετεράνου του πολέμου στο Ιράκ, που πλέον εργάζεται σε ένα σαντουιτσάδικο στη γενέτειρά του, τη Φιλαδέλφεια.

Ιστορία

Απονέμεται στο «Malcolm X: A life of reinvention» του Manning Marable. Mια εξερεύνηση της θρυλικής ζωής ενός από τους πιο σημαντικούς Αφρο-Αμερικανούς στην ιστορία των ΗΠΑ. Ένα έργο που διαχωρίζει την πραγματικότητα από τη φαντασία. (Μεταφέρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο από την κατηγορία Βιογραφικό.)

Ποίηση

Το Life on March του Tracy K Smith (Graywolf Press), είναι μια συλλογή από τολμηρά και εμπνευσμένα ποιήματα, που μεταφέρει τους αναγνώστες στο σύμπαν και τους ποτίζει με ένα μείγμα χαράς και πόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα