Αυτοί είναι οι επαγγελματίες που μας κλέβουν στον ΦΠΑ – Χρεώνουν 23% ενώ έχουν 13%

14:34 1/7/2013 - Πηγή: KoolNews

«Έξυπνα» τρικ για να αποφεύγουν να κόβουν αποδείξεις ή ακόμη και για να βάζουν καπέλο στην τελική τιμή, «θησαυρίζουν» εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των καταναλωτών για το ύψος του ΦΠΑ!

Προτρέπουν τους καταναλωτές να μην πάρουν απόδειξη και να γλιτώσουν τον ΦΠΑ 23%, την ώρα που ο νόμιμος φόρος που προβλέπεται στις εργασίες τους είναι 13%, κλέβοντας διπλά και το δημόσιο και τους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εργολάβων,

υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, συντηρητών καυστήρων, ανελκυστήρων που προτείνουν συχνά μαύρες δοσοληψίες ώστε να μην επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 23%. Πρώτον δεν έχουν 23%, αλλά 13%, δεύτερον ξεγελούν τους πελάτες και τρίτον τους καθιστούν συνενόχους στη φοροδιαφυγή.

Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει τις ουκ ολίγες υπηρεσίες που έχουν ΦΠΑ 13%, κι όμως ελάχιστοι το γνωρίζουν. Πρόκειται για:

Ανακαίνιση και επισκευή παλαιών ιδιωτικών κατοικιώνΗ παροχή ορισμένων ιατρικών υπηρεσιών (δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί)Οι επιδιορθώσεις και μετατροπές ενδυμάτων, υποδημάτων και υφασμάτινων ειδών οικιακής χρήσηςΗ επισκευή ποδηλάτωνΟι συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσειςΟι υπηρεσίες που παρέχονται από συγγραφείς, συνθέτες, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνηςΟι υπηρεσίες γραφείων κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρώνΗ παροχή υπηρεσιών κατ' οίκον φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκεςΗ μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα