Αυτό είναι το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ- Θα λέγεται ΝΕΡΙΤ [έγγραφο]

Τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παρουσιάζοντας το σχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση που πλέον θα ονομάζεται «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Α.Ε».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου η ΝΕΡΙΤ Α.Ε θα είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και θα εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε θα αποτελεί τον ενιαίο φορέα στον οποίο μπορεί να ενταχθούν μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 4, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και άλλες σχετικές με τον σκοπό της εταιρείας δραστηριότητες, ιδίως πολιτιστικές.

Μεταξύ άλλων η νέα δημόσια τηλεόραση θα προβάλλει τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων στις δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες.

Το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας θα είναι δεκαετές και θα καταρτίζεται με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα περιλαμβάνει τους στόχους, τα αναγκαία μέσα για την επίτευξή τους, το συνολικό κόστος των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και τον τρόπο χρηματοδότησής τους.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου και με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Εποπτικό Συμβούλιο θα αποφασίζει ως προς την ίδρυση νέων τηλεοπτικών, διαδικτυακών ιστοτόπων και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και την κατάργηση υφισταμένων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα καταρτίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., το οποίο θα εγκρίνεται από το Διοικητικό και από το Εποπτικό Συμβούλιο της Εταιρίας. Το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ετήσιο και περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο τους επιδιωκόμενους στόχους κάθε σταθμού και κάθε δραστηριότητας της Εταιρίας εκφρασμένους σε ποσά και ποσοστά και το αντίστοιχο προϋπολογιζόμενο κόστος καθώς και τις ειδικότερες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων (εξέυρεση κεφαλαίων κτλ).

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ένας ονομαστικός και αναπαλλοτρίωτος τίτλος. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε θα προκύψει μετά την απο ραφή και αποτίμηση των περιερχόμενων σε αυτή περιουσιακών στοιχείων, ενεργητικών και παθητικών, του καταργηθέντος ενιαίου φορέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε

Οι πόροι της ΝΕΡΙΤ θα προέρχονται από το από ανταποδοτικό τέλος που θα καθορίζει το υπουργείο Οικονομικών, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου τηςδημόσιας υπηρεσίας καθώς και από διαφημίσεις και άλλες πηγές.

Διαβάστε αναλυτικά όλο το νομοσχέδιο εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα