Αυτή την «Ελιά» ποιος θα την κάνει-Τι φέρνει η συνεννόηση Λοβέρδου-Κουβέλη στην Κεντροαριστερά

Kινητικότητα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς προκάλεσε η συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο με τους δύο αρχηγούς να ξεκινούν γύρους συναντήσεων με προσωπικότητες και κοινοβουλευτικά στελέχη προκειμένου να δημιουργηθεί μια «συμπαράταξη» ενόψει των εκλογών.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει ήδη ζητήσει ραντεβού με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και άλλα στελέχη, ενώ ο Ανδρέας

Λοβέρδος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με 5 ανεξάρτητους βουλευτές και συγκεκριμένα τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Μάρκο Μπόλαρη, τον Θόδωρο Παραστρατίδη, τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Πάρι Μουτσινά.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κράτησαν σαφείς αποστάσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφάζοντας τόσο την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική όσο και το «λαϊκισμό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτιμώντας πως μια «συμπαράταξη» δεν είναι προϊόν παραγγελίας ούτε δημιουργείται την τελευταία στιγμή, οι δύο αρχηγοί προανήγγειλαν κοινές θεματικές εκδηλώσεις και συμφωνία με με βάση τις απόψεις στην οικονομία, τους θεσμούς και την προοπτική της χώρας.

Το όλο εγχείρημα, πάντως, αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες λόγω κυρίως των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αλλά και επειδή στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης ζητούν την αυτοδιάλυση όλων των φορέων της Κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή από μηδενική βάση σε νέο σχήμα.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ που βλέπει εαυτόν ως τον φυσικό φορέα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας για την ελληνική «Ελιά» επιχειρεί να διακωμωδήσει τη «συμπαράταξη» ΔΗΜΑΡ - Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα. Ήδη η Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμηνύσει στο Νίκο Μπίστη να επισπευστεί η κίνηση των 50 καθηγητών, που συγκροτούν κείμενο κάτω από το οποίο θα βάλουν την υπογραφή τους για την κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές στη βάση προγραμματικής συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα