Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ – Κρίσιμες ώρες για τον σύλλογο

Από τη 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, έχει ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ, σχετικά με την τιμωρία που θα της επιβληθεί, μετά τα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, το βράδυ της Κυριακή, με τελικό σκορ 0-1. Εκατοντάδες οπαδοί της Ένωσης, βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Superleague.

Η ποινή με την οποία κινδυνεύει η ΑΕΚ: Αφαίρεση τριών βαθμών από το εφετινό και

δύο από το επόμενο πρωτάθλημα, κεκλεισμένων των θυρών σε κάποια ματς και πρόστιμο.

Η υπερασπιστική της γραμμή της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ:

Πρώτος τον λόγο, πήρε ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου ο οποίος και είπε: «Έχω ζητήσει να κληθούν ο παρατηρητής και ο αστυνομικός διευθυντής του αγώνα, δεν υπήρξε ανταπόκριση και μου ειπώθηκε πως απαγορεύονται τέτοιες προσκλήσεις. Η Επιτροπή Εφέσεων καλεί πάντα παρατηρητές και Αστυνομία. Υπάρχει μεν η έκθεση του παρατηρητή που είναι υπέρ της ΑΕΚ, αλλά θα έπρεπε να είναι εδώ και να διευκρινίσει τα πράγματα και τα γεγονότα. Το ίδιο και η αστυνομία».

Η απάντηση που έλαβε από τον πρόεδρο της επιτροπής, είναι πως είναι πάγια τακτική τους να μην καλούν παρατηρητές για να καταθέσουν.

Ο προσωρινός προπονητής της ομάδας, Τραϊανός Δέλλας, στάθηκε απέναντι στην επιτροπή και ανέφερε: «Νιώθω αμήχανα που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο. Είναι κρίμα ο μόχθος αυτών των παιδιών να μην κρίνεται στις τέσσερις γραμμές. Βρέθηκα στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με τον διαιτητή. Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς.

Αμέσως πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο αστυνομικός διευθυντής ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπήκα στον διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ματς αποτελείται από πέντε στοιχεία. Τις δύο ομάδες, τον διαιτητή, τους παρατηρητές και την αστυνομία.

Από τα πέντε τα τέσσερα συμφωνούσαν να συνεχιστεί το ματς και το ένα μόνο έλεγε όχι. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα έλεγα και αν είχε συμβεί και σε άλλη ομάδα, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ που έπαιξα χρόνια. Έχω να εκφράσω κάποιες απορίες. Γιατί μιλούσε ο διαιτητής συνεχώς με το κινητό, ποιος του έδωσε εντολή αν του έδωσε εντολή, γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της αστυνομίας και έκρινε μόνος του; Η ΑΕΚ ζητά μόνο ισονομία, όχι χάρες. Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε σε ότι και αν του έλεγα. Ήταν ανέκφραστος παρά τις πιέσεις» ήταν τα λόγια του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το sentragoal.gr.

Ο Χάρης Γρηγορίου πήρε και πάλι τον λόγο, δείχνοντας να συμφωνεί με τα λεγόμενα του Δέλλα και καταγγέλοντας: «Ο Τριτσώνης συσκέφθηκε μόνο με το… τηλέφωνό του και με εκείνους που του έδιναν εντολές».

Η ΠΑΕ Πανθρακικός, δεν βρίσκεται στην αίθουσα, ενώ έχει στείλει υπόμνημα, στο οποίο αναφέρει πως ποτέ δεν συμφώνησαν να συνεχιστεί ο αγώνας, κάτι, που ο κ. Γρηγορίου ισχυρίζεται πως μπορεί να αποδείξει ότι δεν ισχύει. Στη συνέχεια, ο ίδιος, κατέθεσε έγγραφο από την διοίκηση του ΟΑΚΑ, βάσει του οποίου είχαν αποκατασταθεί τα προβλήματα εντός αγωνιστικού χώρου και μπορούσε να διεξαχθεί το ματς.

Πλέον, έχει ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα