Αυτά τα games δεν παίζονται! – Γνωρίστε τα βιντεοπαιχνίδια που απαγορεύτηκαν να κυκλοφορήσουν

Μπορεί ένα βιντεοπαιχνίδι να θεωρηθεί επικίνδυνο για μια χώρα;

Από τον Κώστα Χρήστου

Τα παιχνίδια πολλές φορές δεν προκαλούν διασκέδαση, αλλά έντονες αντιδράσεις που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στον αποκλεισμό τους από το εμπόριο.

Στις παρακάτω περιπτώσεις, τα κράτη κατέβασαν τα στόρια τους λόγω της βιαιότητας και των μηνυμάτων που πέρασε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Carmaggedon

Απαγορεύτηκε σε: Βραζιλία, Πορτογαλία, Αυστραλία, Γερμανία, Ολλανδία

Εάν ανήκεις και εσύ στην τρελαμένη ηλικία των 80’s που την έβρισκε με

το να ποδοπατάει τα πάντα με το αμάξι του, τότε σίγουρα έχει παίξει Carmaggedon και σίγουρα θυμάσαι την πρώτη σου έκφραση όταν είδες τα γραφικά του. Δεκάδες άνθρωποι έλιωναν κάτω από τους τροχούς σου, χιλιάδες ζώα διαμελιζόντουσαν και η άσφαλτος γέμιζε με κομμάτια από διαλυμένα αυτοκίνητα κάνοντας σε να πιστέψεις πως είσαι ο Mad Max. Όμως το παιχνίδι που τόσο αγαπήσαμε και μας μύησε στα vehicular combat, έγινε μισητό σε πολύ κόσμο. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας), το παιχνίδι βγήκε σε censored έκδοση (χωρίς δηλαδή να δείχνει τις υπερβολικές σκηνές βίας) και χρειάστηκε να περάσουν 3 χρόνια ώσπου να κυκλοφορήσει στην αρχική του μορφή. Χώρες σαν τη Βραζιλία, τα Αραβικά Εμιράτα και την Αυστραλία, το παιχνίδι δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα