Αεροπειρατές προσγείωσαν αεροπλάνο στην Λάρνακα

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγες ώρες στις κυπριακές αρχές για αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Το αεροπλάνο, τύπου Airbus, Αιγυπτιακών αερογραμμών, κατά πληροφορίες μετέφερε 81 επιβάτες κι επτά μέλη του πληρώματος και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο πριν από τις 9 το πρωί.

Πρόκειται για την πτήση MS-181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο κυπριακό υπ. Δημόσιας Τάξης, αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει επιχείρηση, ωστόσο μέχρι στιγμής

οι αεροπειρατές δεν έχουν εκφράσει οποιοδήποτε αίτημα, κάτι που κρίνεται ανησυχητικό. Ελληνικές δυνάμεις αναμένεται επίσης να μετέβουν στην Κύπρο προκειμένου να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης.

Οι αεροπειρατές απαίτησαν σκάλες προκειμένου να αφήσουν γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να εξέλθουν του αεροσκάφους. Αρχιά φάινοταν πως θα αφήσουν ελεύθερα 20 άτομα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως άφησε ελεύθερυς όλους τους επιβάτες εκτός από το προσωπικό και τέσσερεις επιβάτες ξένης καταγωγής.

Παράλληλα, απαιτούν να μην υπάρχει αστυνομία ή στρατός γύρω από το αεροσκάφος, ενώ υπάρχει φόβος πως ο ένας εκ των αεροπειρατών ειναι ζωσμένςο με εκρηκτικά, ενώ το Associated Press μετέδωσε νωρίτερα πως υπάρχει υποψία πως μέσα στο αεροπλάνο υπάρχει βόμβα. Τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αεροπειρατής είναι από την Λιβύη και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Οπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες υπήρξαν 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί πολίτες. Ελεύθεροι αφέθηκαν και δύο Μητροπολίτες, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ σε επικοινωνία βρίσκεται και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Αιγύπτιο Ομόλογό του Μοχάμεντ Αλ-Σίσι. Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

The post Αεροπειρατές προσγείωσαν αεροπλάνο στην Λάρνακα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα