Άδωνις: Δεν ανησυχούμε για τον MERS – Ο ταξιτζής μπήκε άμεσα σε καραντίνα

Να κατευνάσει τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την μετάδοση του κορονοϊού MERS στην Ελλάδα επιχείρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο 69χρονος που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS μπήκε πολύ γρήγορα στην απομόνωση και ο κίνδυνος για να έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ελαχιστοποιήθηκε» εξήγησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το ιδιωτικό

θεραπευτήριο στο οποίο πήγε αρχικά κινήθηκε σε πολύ σωστή κατεύθυνση και γρήγορα.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι και ο δεύτερος αυτοκινητιστής που τον μετέφερε στο νοσοκομείο είναι αρνητικός στον ιό. Ο 69χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτήρια καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση του και χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτούργησε σε πρώτο χρόνο και άμεσα», επισήμανε εξάλλου ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον τραυματισμό επτά συνολικά ανθρώπων από βαρελότο, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, στην Οία της Σαντορίνης. Τόνισε ότι η άμεση αντίδραση του ΕΣΥ έχει σημασία και για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας. Σημειώνεται ότι Αμερικανίδα τουρίστρια δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά το ατυχές περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα