Αδιάλλακτοι Κουβέλης και Βενιζέλος – Έπεσε στο κενό η κίνηση Σαμαρά

Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης απέρριψαν, ο καθένας με τον… τρόπο του, την “ειρηνευτική” πρόταση που τους κόμισε ο υπουργός Επικρατείας και έμπιστος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

αντίστοιχα, επιμένουν στους όρους που έθεσαν στον Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Τρίτης και φαίνεται πως κάθε ώρα που περνά το ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή βαθαίνει.

Η συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη

Σε πλήρη άρνηση να συζητήσει οποιοδήποτε άλλο σενάριο πέραν της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος να οδηγηθεί σε πλήρη ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά ακόμα κι αν αυτό σημαίνει προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με τον οποίο είχαν συνάντηση μισής ώρας προκειμένου να εκτονωθεί η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη οπότε και ανακοινώθηκε το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταμάτης παρουσίασε εναλλακτικές προτάσεις από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Συγκεκριμένα προτάθηκε το σενάριο να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και να γίνουν κάποιες προσλήψεις προκειμένου να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες μέχρι την δημιουργία της ΝΕΡΙΤ και του νέου καναλιού.

Ωστόσο ο κ. Κουβέλης ήταν αδιάλλακτος και διαμήνυσε στον κ. Σταμάτη ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία άλλη λύση πέραν της πλήρους επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και την εξυγίανσή της στη βάση πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων.

Το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ είναι εξαιρετικά βαρύ με πολλά στελέχη να σημειώνουν πως «πλέον το γυαλί έχει ραγίσει» ενώ το κόμμα βρίσκεται σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε πρόωρες κάλπες. Ωστόσο στην Αγίου Κωνσταντίνου προωθούν το σενάριο των διερευνητικών εντολών ενώ συνομιλητής του κ. Κουβέλη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ θα την κάνει άλλη κυβέρνηση».

Σκληρή στάση και από ΠΑΣΟΚ

Σκληρή στάση κρατά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ότι αφορά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να εκτονωθεί η πολιτική κρίση που ξέσπασε λόγω της ΕΡΤ.

Παρά το γεγονός οτι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης επιχείρησε να κάνει τον «ειρηνοποιό» μεταξύ των τριών πλευρών, ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαμηνύουν σε κάθε τόνο πως δεν πρόκειται να συζητήσουν για εξυγίανση της ΕΡΤ αν η δημόσια τηλεόραση δεν επαναλειτουργήσει πλήρως.

Το μεσημέρι ο κ. Σταμάτης επικοινώνησε με τον κ. Βενιζέλο σε μια προσπάθεια να τον μεταπείσει να ακυρώσει το ταξίδι του στη Γαλλία προκειμένου να συνεδριάσουν ει δυνατόν σήμερα οι αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος τον «άδειασε» κανονικά επαναλαμβάνοντάς του τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τον παρέμπεμψε στην…χθεσινή του ομιλία στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα