Vamos Amigos! – Σπιτική μεξικάνικη φαχίτας με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές

Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλος φόρεσε το σομπρέρο του ετοιμάζει παραδοσιακή φαχίτας χωρίς να σε τρέξει στο Μεξικό.

Για 2 άτομα θα χρειαστούμε:1 στήθος κοτόπουλο,2 πράσινες πιπεριές,2 κίτρινες,2 κόκκινες,1 ολόκληρο κρεμμύδι, αλάτι ,πιπέρι, πάπρικα, σκόνη από σκόρδο, 3 ζουμερές ντομάτες, 8 πίτες tortillas.

Διαδικασία: Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο

το οποίο το έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες και το έχουμε εμπλουτίσει με πιπέρι, αλάτι, σκόρδο σκόνη και μπόλικη πάπρικα! Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ωσότου το κοτόπουλο ροδοκοκκινίσει, και στην συνέχεια προσθέτουμε τις τρίχρωμες πιπεριές και το κρεμμύδι μας τα οποία τα έχουμε κόψει σε λεπτοκομμένες λωρίδες. Tα σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 4 με 5 λεπτά και στη συνεχεία είμαστε έτοιμοι για να ρίξουμε την σάλτσα μας.

Πως θα κάνεις τη σάλτσα καλύτερα και από τη σενιόρα Ζαπάτα:

Μέσα σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις 3 ζουμερές ντομάτες ,λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μισό κρεμμύδι,1κτγ ζάχαρη και μερικές σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο (ή 1 με 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες).

Ρίχνουμε την σάλτσα για την φαχίτας μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά. Το φαχίτας μας είναι έτοιμο!

Σερβίρουμε μέσα σε πίτες tortillas,και το μεξικάνικο τάξίδι μόλις ξεκίνησε! Εσύ θα τρέχεις ακόμα στο Μεξικό;

Tip: Δοκιμάστε μέσα στις tortillas να αλείψετε με γιάουρτι,πριν βάλετε την γέμιση σας! Γίνεται ένας εκπληκτικός συνδυασμός τις κόκκινης σάλτσας, των καλομαγειρεμένων πιπεριών και του τρυφερού κοτόπουλου.

Σου ήρθε όρεξη για Μεξικάνικο; Amigos, Νέα Σμύρνη Μεγ.Αλεξάδρου 70 και Γλυφάδα Κύπρου 65Α για real μεξικάνικες αποδράσεις!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα