V for Vernacchio

Ο Al Vernacchio είναι ο πιο διάσημος δάσκαλος του σεξ – αλλά δεν είναι όπως τον φαντάζεσαι.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

V. Όχι ‘’for Vendetta’’ αλλά ‘’for Vernacchio’’. Έτσι λένε τον δάσκαλο του σεξ στην Αμερική, έναν τύπο που για να το θέσω κομψά δεν είναι όπως θα πίστευες. Αισθητικά εννοώ.  Δεν έχει 6 pack, δεν είναι macho, δεν θα ‘λεγες με τίποτα πως είναι σέξι – παρότι μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις… Κι όμως είναι ο άνθρωπος που χρεώνει τους μπαμπάδες 27.000 δολάρια το χρόνο για να διδάξει στα παιδιά τους όλα όσα ήθελαν -ή πρέπει- να μάθουν για

το σεξ και φοβόντουσαν να ρωτήσουν. Μπορεί και όσα φοβούνται οι γονείς να πουν, γιατί ως συνήθως το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τα παιδιά αλλά από το ψάρι βρωμάει το κεφάλι.

Ο Al Vernacchio ή Mr V, όπως λέγεται, ο πιο επίκαιρος αυτή τη στιγμή δάσκαλος του σεξ ή όσο πετυχημένος χρειάζεται να είσαι για να σου αφιερώνει το Time οκτώ σελίδες. Είναι ένας παχουλός τύπος με ροζ μαγουλάκια, που μου κάνει περισσότερο σαν τον Πόρκι Πιγκ. Είναι και ενεργός καθολικός. Στη συνέντευξη του λέει πως όταν ο Θεός μοίραζε ταλέντα του έτυχε αυτό το να μιλάει με ευκολία για σεξουαλικά θέματα. Είναι επίσης και  gay. Το ανακοίνωσε στα 19 του στους γονείς του που αναλογικά με το θρησκευτικά ενεργό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε δεν πάθανε εγκεφαλικό αλλά το πήραν ήρεμα – γιατί και να φρικάρεις ο μόνος που θα χάσει είσαι εσύ. Ο μπαμπάς εννοώ.

Anyway, ο κύριος καθηγητής τώρα είναι 47 και εδώ και 17 χρόνια έχει μόνιμο σύντροφο. Όπως λένε οι μαθητές του αυτό που κάνει είναι να ακούει πολύ προσεκτικά. Να αναπτύσσει προσωπικό ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή – ακόμα και μια κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού ο Mr V ήταν ο πρώτος στον οποίο πήγε και το είπε. Δεν ήταν κάποια φίλη της από το Facebook, δείγμα ότι αυτό που μετράει είναι η σχέση εμπιστοσύνης και η ικανότητα του να αποδέχεσαι κάθε σενάριο. Από το φουλ θρησκευτικό ως την άκρατη εκκοσμίκευση. Κι αυτό είναι μάλλον το πιο καθοριστικό στις δυτικές κοινωνίες όπου η αποχή ή ο μονόδρομος του γάμου συνυπάρχουν με τα δικαιώματα της σεξουαλικής ελευθερίας. Δεν χρειάζονται κοιλιακοί, ούτε να είσαι θεός παύλα θεά, η Ντόκτορ Ρουθ δεν ήταν η Ζιζέλ. Θεωρώ επίσης πως δεν χρειάζονται ούτε είκοσι εφτά χιλιάρικα το χρόνο αν βλέπεις ανοιχτά το θέμα και δεν βάζεις τις προσωπικές σου, καλώς ή κακώς ετικέτες πάνω από το θέλω του άλλου. Και εν προκειμένω του παιδιού σου το οποίο υποτίθεται πως είναι ό,τι αγαπάς περισσότερο.  Είναι όπως λένε και οι αμερικανοί, θέμα state of mind. Και είναι αυτό φαίνεται πως διαθέτει ο Πόρκι Πιγκ. Αν πάντως ενδιαφέρεσαι διδάσκει σ’ ένα ιδιωτικό σχολείο στη Φιλαδέλφεια. Όχι την έδρα της ΑΕΚ, την άλλη τη μακρινή.

Διαβάστε ακόμα:
* Η πορνο-αφιέρωση στην Amy

* Sexy iPhone

Keywords
Τυχαία Θέματα