Transcedence: Upload από το κώμα για μια ζωή μισός μηχανή-μισός άνθρωπος

08:39 6/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Το Transcedence είναι άλλη μια ταινία που αναδεικνύει την εγγενή τάση του ανθρώπου να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να απαντήσει στα θεμελιώδη ερωτήματα του κόσμου, με τη μηχανή να αποτελεί το μέσο για να ανέλθει ο εγκέφαλος από το κώμα, χωρίς όμως οι επιπτώσεις να μπορούν να προβλεφθούν και ελεγχθούν.

Η θεωρία της Τεχνολογικής Μοναδικότητας είναι το Ιερό Δισκοπότηρο των επιστημόνων και ιδιαίτερα η σύνδεση του υπολογιστή με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε αυτό το αντικείμενο εργάζονται η Έβελιν Κάστερ (Ρεμπέκα Χολ) και ο σύζυγός της Γουίλ (Τζόνι Ντεπ), όταν μια

τρομοκρατική ομάδα ενάντια στην τεχνολογική πρόοδο καταφέρνει ένα καίριο πλήγμα. Η δολοφονία του Γουίλ θα δώσει την ιδέα στην Έβελιν να εφαρμόσει στον εγκέφαλο του το επίτευγμα τους, αλλά οι συνέπειες θα είναι απρόσμενες.

Ο σκηνοθέτης Γουόλι Πφίστερ κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έχοντας να διαχειριστεί ένα δυνατό σύνολο ηθοποιών. Ρεμπέκα Χολ, Τζόνι Ντεπ, Μόργκαν Φρίμαν, Κέιτ Μάρα, Σίλιαν Μέρφι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό καστ για σκηνοθετικό ντεμπούτο με τον Ντεπ να ετοιμάζεται για ακόμα μια ριζική μεταμόρφωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα