Silberform-Porsche-Daimler σχεδιάζουν επένδυση μαμούθ στην Ελλάδα

14:50 7/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Για μία ακόμη χρονιά το «Green Week 2013», το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Περιβαλλοντικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, έγινε πόλος έλξης για εκατοντάδες ενδιαφερόμενους επισκέπτες. Εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ακαδημαϊκοί, βιομήχανοι, πολιτικοί, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και φυσικά εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλήθηκαν να μοιραστούν απόψεις, προβληματισμούς αλλά και καλές πρακτικές σχετικά με το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, η φετινή θεματική επικεντρώθηκε στον αέρα και

την ατμόσφαιρα της Ευρώπης.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας περιβάλλοντος «Green Aim» και Διευθυντής Επένδυσης της Silberform στην Ελλάδα, κ. Αντώνης Πιτταράς. Δράττοντας της ευκαιρίας της επίσκεψης αυτής, ο κ. Πιτταράς πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με κορυφαίους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηγετικές προσωπικότητες από τον χώρο της βιομηχανίας και της πολιτικής. Στόχος των συναντήσεων αυτών του κ. Πιτταρά ήταν η παρουσίαση των στοχευμένων προτάσεων που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αναπτυξιακή πρόοδο της χώρας.

Ο κ. Πιτταράς, κοινοποίησε στις συναντήσεις αυτές την πρόταση της επενδυτικής πλατφόρμας της Silberform για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει επενδύσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, είτε μέσα από τη δημιουργία τμήματος παραγωγής είτε μέσα από τη δημιουργία εξειδικευμένου κολλεγίου πάνω στην επιστήμη της τεχνολογίας της αυτοκίνησης. Η πρόταση του κ. Πιτταρά έγινε ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες όσον αφορά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τους.

Πρώτος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια έγινε η κυρία Ειρήνη Πάρη, Διευθύντρια του γραφείου Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων – ΣΕΒ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ε.Ο.Κ.Ε.) Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν εκτενέστερα τα προβλήματα των υπερχρεωμένων βιομηχανιών και αναλύθηκαν οι ρεαλιστικές προοπτικές της επένδυσης της Silberform στην Ελλάδα. Η κυρία Πάρη βρήκε το εγχείρημα πολύ ελπιδοφόρο για την ελληνική οικονομία. Η συζήτηση έκλεισε μάλιστα με την χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε η κυρία Πάρη, «Sky is the Limit», προκειμένου να εκφράσει την πεποίθηση της ότι παρά την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και το γενικότερο κλίμα καταστροφολογίας, υπάρχουν τεράστιες αναπτυξιακές ευκαιρίες τις οποίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.

Θετικός στην ιδέα της επενδυτικής πλατφόρμας ήταν και ο Ευρωβουλευτής, Γεώργιος Παπανικολάου. Ο κύριος Παπανικολάου ανέφερε ότι προτίθεται να στηρίξει έμπρακτα ένα τέτοιο εγχείρημα, που θα συμβάλλει δίχως άλλο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας. Το ραντεβού μάλιστα με τον κ. Πιτταρά ανανεώθηκε ξανά την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Ακολούθησε συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ. Σκυλακάκη και νέου Προέδρου της Δράσης. Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε την ανάγκη επενδύσεων στους παραδοσιακούς τομείς βιομηχανίας της χώρας μας και ειδικότερα στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συνάντηση με τον κ. Janez Potočnik, Επίτροπο Περιβάλλοντος της Κομισιόν. Με τον κ. Potočnik συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας πρασίνων εργοστασίων στην Ευρώπη, που θα ελαχιστοποιούν την μόλυνση της ατμόσφαιρας. Εν συνεχεία, ο κ. Πιτταράς του ανέπτυξε ενδελεχώς την φιλοσοφία της Silberform για την πράσινη αυτοκινητοβιομηχανία και τις συστηματικές προσπάθειες της να εδραιώσει στον κλάδο τα οικολογικά τετραθέσια. Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση παρούσα ήταν και και η Υπουργός Περιβάλλοντος του Μεξικό κυρία Martha Delgado Peralta. Η συζήτησε έκλεισε με το σχόλιο του κ. Potočnik για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της χώρας μας και ειδικότερα των ελληνικών παραλίων και την πρόσκληση φιλοξενίας από πλευράς του κ. Πιτταρά και πρός τους δυο συνομιλητές του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Νάξο. .

Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Antonio Tajani, Επίτροπο Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας της Κομισιόν, ο οποίος δήλωσε πως προτίθεται να στηρίξει την κολοσσιαία προσπάθεια των Silberform – Porsche -Daimler να δημιουργήσουν ξανά ρεαλιστικές αναπτυξιακές προοπτικές στην Ελλάδα. “Together we will fight it .. together we will win it” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Tajani, δηλώνοντας αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Μάλιστα όταν ανέβηκε στο βήμα του «GreenWeek 2013» ανέφερε την ανάγκη κατάρτισης και εκπαίδευσης των νέων σε καινοτόμους τομείς, όπου θα εξαλείψουν σταδιακά την ανεργία στην Ευρώπη. Η δήλωση αυτή μάλιστα ευθυγραμμίζεται με την πρόταση του κυρίου Πιτταρά για δημιουργία κολλέγιου στην Ελλάδα, που να εξειδικεύεται στον τεχνολογία της αυτοκίνησης.

Και ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας κ. Maurizio Conte συστράτευσε τις δυνάμεις με τις φερέλπιδες πρωτοβουλίες του κ. Πιτταρά. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε μάλιστα η ανάγκη συνεργασίας όλων των αρχών Ελλάδας και Ιταλίας, κυβερνητικών και μη, για την ανάληψη δράσεων για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας. Ειδικότερα, ο κ. Conte πρότεινε στον κ. Πιτταρά, μια από κοινού δράση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιταλίας που θα στοχεύει στην αποτελεσματική προστασία της Μεσογείου.

Ακολούθησε συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή, κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη. Ο κ. Χατζημαρκάκης, που με κάθε ευκαιρία στηρίζει την χώρα μας, εστίασε στην πρωτοβουλία του «Reset Greece», που στόχο έχει μέσα από την ανάδειξη επιτυχών επιχειρηματικών πρακτικών Ελλήνων να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας.

Ο κύκλος των συναντήσεων του κ. Πιτταρά έκλεισε με Dr Jörg Wind, Διευθυντή της Daimler AG. Βασικό θέμα της ατζέντας ήταν η δράση της επενδυτικής πλατφόρμας της Silberform-Porsche- Daimler για την Ελλάδα.

Ο κ. Πιτταράς, στην προσπάθεια υλοποίησης αυτού του κολοσσιαίου επενδυτικού εγχειρήματος, βρήκε σύμμαχους ηχηρά ονόματα από τον χώρο της πολιτικής και της βιομηχανίας, γεγονός που προμηνύει ότι οι προοπτικές ήταν κάτι παραπάνω από θετικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα