Oι Έλληνες Εβραίοι ξεσπούν κατά της Χρυσής Αυγής – Μετά τους μετανάστες είμαστε οι επόμενοι

14:08 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Μέλη του Αμερικανικού National Public Radio μιλώντας με την εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα αποκαλύπτουν ότι «φοβούνται ότι θα είναι οι επόμενοι».

Μιλώντας στον αμερικανικό δίκτυο ο 94χρονος πρώην αντάρτης της Χρυσής Αυγής Μόις Γιουσουρούμ, βλέπει στην Χρυσή Αυγή

το ναζιστικό καθεστώς που είχε κάποτε πολεμήσει.

«Οι άλλοι μαχητές της Αντίστασης δεν ήξεραν ότι είμαι Εβραίος, καθώς χρησιμοποιούσα το ψεύτικο όνομα Γιώργος Γαζής, από φόβο μήπως πιαστώ αιχμάλωτος. Οι ανώτεροί μου το ήξεραν και μου ανέθεταν καθήκοντα, όπως η διοίκηση ενός λόχου», αναφέρει ο Εβραίος αντάρτης.

Σχολιάζοντας την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα καθώς και το γεγονός ότι προβάλλονται ως πατριώτες και κατηγορούν τους «Εβραίους τραπεζίτες» για το ελληνικό χρέος, ο κ. Γιουσουρούμ, νιώθει ανατριχίλα. Στο ρεπορτάζ του npr.org μάλιστα αναφέρει ότι «τα μυαλά τους είναι άρρωστα. Λένε πως το Ολοκαύτωμα είναι ψέμα και δεν πιστεύουν ότι οι Γερμανοί σκότωσαν τους Εβραίους», συμπληρώνει.

Το αφιέρωμα ασχολείται παράλληλα με τις ενέργειες ρατσιστικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ενώ κάνει αναφορά στο περιστατικό της 24ης Ιουλίου, όπου κατά τη διάρκεια της διανομής «τροφίμων μόνο για Έλληνες» από την Χρυσή Αυγή έπαιξε ο ναζιστικός ύμνος, αλλά και σε άλλα περιστατικά βίας κατά μεταναστών από χρυσαυγίτες.

«Φοβόμαστε πως είμαστε οι επόμενοι», λέει η Οριέτα Τρεβέζα, μια Εβραία εκπαιδευτικός με τρία παιδιά. «Δεν θα σταματήσουν στους μετανάστες».

Keywords
Αναζητήσεις
εβραιοι ηθοποιοι στην ελλαδα, εβραιοι ελληνες ηθοποιοι
Τυχαία Θέματα