No mercy για τον ΠΑΟΚ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της UEFA για τα επεισόδια στον αγώνα της Τούμπας με την Ραπίντ Βιέννης. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Πολύ ακριβά θα πληρώσει τελικά ο ΠΑΟΚ τα όσα έγιναν στο γήπεδό του για τον πρώτο αγώνα των play offs του Europa League με τη Ραπίντ Βιέννης. Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA

δεν έδειξε επιείκεια επιβάλλοντας στον «Δικέφαλο του Βορρά» μονοετή αποκλεισμό από την Ευρώπη με τριετή αναστολή, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 150.000 ευρώ!

Η επιτροπή έκανε δηλαδή απολύτως δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας για τα έκτροπα της περασμένης Πέμπτης (ο αγώνας έληξε 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ).

Εφόσον, λοιπόν, η  ομάδα του Γιώργου Δώνη προκριθεί εις βάρος των Αυστριακών στους ομίλους του  Europa League (μεθαύριο είναι η ρεβάνς στη Βιέννη),  θα παίξει και τα τρία του παιχνίδια χωρίς κόσμο στην Τούμπα ενώ αν αποκλειστεί θα αρχίσει να εκτίει την τιμωρία του σε επόμενη σεζόν.

Σε περίπτωση ωστόσο που υπάρξουν ανάλογα επεισόδια μέσα στην τριετία της ποινής του, τότε ο σύλλογος θα αποκλειστεί από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τιμωρήθηκε και η Ραπίντ με αποκλεισμό της έδρας της για μία αγωνιστική την οποία όμως δεν θα εκτίσει στη ρεβάνς της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ, αλλά στο επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Παράλληλα, θα καταβάλει ως πρόστιμο και το ποσό των 75.000 ευρώ. Της επιβλήθηκε στη Ραπίντ αποκλεισμός ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα