New York Times: Οι Έλληνες γυρνούν συλλήβδην την πλάτη στα παραδοσιακά ΜΜΕ

Σε εκτενές δημοσίευμα στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας παρουσιάζεται η όλο και αυξανόμενη αμφισβήτηση των Ελλήνων πολιτών στα «παραδοσιακά» ΜΜΕ, με τα νέα ανεξάρτητα media να κερδίζουν έδαφος.

Εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και κάθε μέσο ενημέρωσης που μέχρι σήμερα χαρακτηριζόταν ως κυρίαρχο, υποχωρεί σε επίπεδο εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία. Στον αντίποδα αυτών, βρίσκονται τα εναλλακτικά

μέσα ενημέρωσης, με βασικό πρωταγωνιστή το διαδικτυακό ραδιόφωνο - πολυχώρος ενημέρωσης «RadioBubble» στη Νεάπολη των Εξαρχείων που έγινε ευρέως γνωστό μέσα από το hashtag #rbnews στο Twitter.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως «ακόμη και πριν την οικονομική κρίση, δημοσκοπήσεις έδειχναν πως οι Έλληνες δεν είχαν εμπιστοσύνη στα μεγάλα μέσα επικοινωνίας, σχεδόν τόσο όσο και στους πολιτικούς, θεωρώντας πως εμπλέκονται σε ένα είδος «συντροφικού» καπιταλισμού ο οποίος βοήθησε στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία».

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για το πως τα νέα ανεξάρτητα media συνδυάζουν την «δημοσιογραφία των πολιτών» με την διαφαινόμενη ανάγκη του κοινού για πληροφόρηση «εκτός κυβερνητικής γραμμής».

Το δημοσίευμα των New York Times, δεν παραλείπει να αναφέρει το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ και το πώς αναμεταδόθηκε το πρόγραμμα της από ιστοσελίδες και καταλήγει υπογραμμίζοντας:

«Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία «πνίγονται» οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα