MotoGP Mugello 2013: Στην pole position με ρεκόρ ο D. Petroza

20:26 1/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Εκπληκτική επίδοση και pole position από τον Dani Pedrosa (Honda) στην Ιταλία. Δίπλα του ξεκινούν στην πρώτη σειρά οι: Jorge Lorenzo (Yamaha) και Andrea Dovizioso (Ducati).

Ο Dani Pedrosa χρειάστηκε να κάνει ένα νέο ρεκόρ γύρου στις κατατακτήριες δοκιμές στο Mugello για να καταφέρει να πάρει την pole position. Οι συνθήκες στην πίστα ήταν ιδανικές και τα 15 λεπτά των κατατακτηρίων ήταν συναρπαστικά με την πρώτη θέση και την πρώτη σειρά να αλλάζει συνεχώς. Ήταν τόσο έντονος ο συναγωνισμός που οι πρώτοι οχτώ ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Στο τέλος όμως ο D. Pedrosa πίεσε στο όριο τη Honda του και με νέο ρεκόρ (1:47.157) πέτυχε πήρε την πρώτη του pole position για το 2013.

« Ήταν δύσκολη η κατάσταση διότι μου έμεινε ένας μόνο γύρος στο τέλος» δήλωσε ο ανναβάτης της Honda και πρόσθεσε:

«Πρόσεξα να μην κάνω λάθος, διότι αν έκανα λάθος το παιχνίδι είχε χαθεί, συγκεντρώθηκα και στο τέλος ήρθε το αποτέλεσμα. Κάναμε πρόοδο με τη μοτοσικλέτα σήμερα και ελπίζω αύριο να έχω καλό αγώνα».

Απογοητευμένος έδειχνε ο Jorge Lorenzo (δεύτερος) στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Ο Ισπανός έδειχνε πολύ άνετα ότι θα έπαιρνε την pole στο Mugello. Όμως ο D. Pedrosa «του πήρε την μπουκιά από το στόμα». Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του: « Μου προκάλεσε έκπληξη. Δεν περίμενα τον Dani στο τέλος να είναι τόσο γρήγορος, νόμιζα ότι είχα πάρει την pole. Τι να γίνει συμβαίνουν αυτά μερικές φορές. Έχουμε καλό ρυθμό για τον αγώνα, πρέπει να είμαστε σταθεροί και συγκεντρωμένοι».

Την μεγάλη έκπληξη των κατατακτηρίων δοκιμών έκανε ο Andrea Dovizioso με την Ducati. Ο Ιταλός, παρά το πρόβλημα στον αυχένα του από την πτώση της Παρασκευής, οδήγησε εκπληκτικά στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Ακολούθησε τον Dani Pedrosa και έφερε την Ducati στην πρώτη σειρά μέσα στο Mugello.

«Η πτώση ήταν μικρή, αλλά οι συνέπειες για τον αυχένα μου δεν ήταν καλές» είπε ο Ιταλός και πρόσθεσε: «Χθες δεν μπορούσα να οδηγήσω. Η ομάδα και οι γιατροί έκαναν πολύ καλή δουλειά όμως. Σήμερα βελτιώθηκε λίγο ο αυχένας μου και μπόρεσα να πιέσω στο 100%. Είναι ιδιαίτερο για μένα και την Ducati στο Mugello να είμαστε στην πρώτη σειρά, για τους χορηγούς και τους φίλους μου που ήρθαν».

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν οι Cal Crutchlow, Stefan Bradl και Marc Marquez. Ο Βρετανός της Tech3 σημείωσε πτώση στην αρχή της περιόδου και αναγκάστηκε να πάρει τη δεύτερη μοτοσικλέτα του για να συνεχίσει. Στο τέλος τα κατάφερε καλά με την 4η θέση.

Ο Valentino Rossi δεν κατάφερε ούτε στο Mugello να βρεθεί ψηλά στις κατατακτήριες και έμεινε στην 7η θέση. Ο Ιταλός θα είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στον αγώνα, αλλά η θέση εκκίνησης τον αναγκάσει να πάρει ρίσκο στην αρχή του. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Nicky Hayden, Alvaro Bautista και Michele Pirro με τους Smith και Espargaro να συμπληρώνουν τους 12 πρώτους.

Ο αγώνας της Κυριακής ξεκινά στις 15:00

Η σειρά της εκκίνησης:

1. Dani Pedrosa (Honda) 1m47.157”

2. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,069”

3. Andrea Dovizioso (Ducati) + 0,471”

4. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 0,475”

5. Stefan Bradl (LCR Honda) + 0,580”

6. Marc Marquez (Honda) + 0,606”

7. Valentino Rossi (Yamaha) + 0,715”

8. Nicky Hayden (Ducati) + 0,849”

9. Alvaro Bautista (Gresini Honda) + 1,198”

10. Michele Pirro (Ducati) + 1,407”

Keywords
Τυχαία Θέματα