MotoGP Jerez 2013: Νικητής ο D. Pedrosa, πρωταγωνιστής ο M. Marquez

18:13 5/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο Dani Pedrosa κέρδισε το Grand Prix στη Jerez, 3ο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όμως όλα τα βλέμματα ήταν και πάλι πάνω στον δεύτερο της κατάταξης Μ. Marquez, ο οποίος πέρασε στην τελευταία στροφή τον J. Lorenzo.

Μπορεί ο Dani Pedrosa να ήταν ο νικητής του πρώτου Ευρωπαϊκού αγώνα της χρονιάς, όμως την παράσταση έκλεψε η μάχη και η «επαφή» του Jorge Lorenzo (τρίτος)

με τον Marc Marquez (δεύτερος) στην τελευταία στροφή.

Η «μάχη» αυτή δεν αναιρεί την προσπάθεια του D. Pedrosa ο οποίος οδήγησε άψογα και κέρδισε έναν δύσκολο αγώνα. Ο αναβάτης της Honda από τον πρώτο γύρο έδειξε πως θέλει τη νίκη, αλλά βρήκε μπροστά του τον J. Lorenzo. Ο 27χρονος Ισπανός, όμως επέμενε βρήκε την ευκαιρία πέρασε πρώτος και έφτιαξε διαφορά ασφαλείας. Στη μέση του αγώνα ήταν ήδη 3 δευτερόλεπτα μπροστά και έφτασε στον τερματισμό στην πρώτη θέση. Αυτή είναι η πρώτη νίκη για το 2013 για τον D. Pedrosa.

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάντως έπεσαν πάνω στη μάχη του Jorge Lorenzo και του Marc Marquez. Οι δύο πάλεψαν από την αρχή του αγώνα. Οι προσπάθειες του Μ. Marquez στο μέσο του αγώνα έγιναν πολύ έντονες. Στους τελευταίους 5 γύρους ο αναβάτης της Honda άρχισε και πάλι να πλησιάζει τον J. Lorenzo και κορύφωσε την προσπάθειά του στο τέλος.

Στην τελευταία στροφή έκανε την κίνησή του, φρέναρε πολύ αργά, μπήκε στην εσωτερική και άρχισε να ανοίγει τη γραμμή του σπρώχνοντας τον J. Lorenzo. O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2012 έπεσε πάνω στην RC213V (φωτογραφία). Ευτυχώς κανείς από τους δύο αναβάτες δεν είχε πτώση, αλλά ο Μ. Marquez πήρε τη δεύτερη θέση και ο J. Lorenzo έμεινε εκνευρισμένος στην τρίτη. Η κίνηση του 20χρονου Μ. Marquez ήταν σκληρή, αλλά μέσα στα πλαίσια του αγώνα.

Ο Marc Marquez έφυγε από την Jerez με περισσότερους θαυμαστές. Ανάμεσα σε αυτούς δεν είναι Jorge Lorenzo. Ο J. Lorenzo στο parc ferme, αλλά και στο podium δεν έδωσε το χέρι του στον συμπατριώτη του, κάτι που δείχνει την ενόχλησή του από το συμβάν.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Valentino Rossi με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha. Ο Ιταλός δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους 3 πρώτους, αλλά κατάφερε να μείνει σταθερά στην 4η θέση. Στην αρχή του αγώνα είχε μερικές «μάχες» με τον Μ. Marquez, αλλά δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τον 20χρονο Ισπανό.

Πίσω του ο Cal Crutchlow δεν μπόρεσε να μείνει και να παλέψει με τον V.Rossi και έμεινε πέμπτος. Μοναχικό αγώνα στην 7η θέση έκανε ο Nicky Hayden ο οποίος έφερε την πρώτη Ducati στη δεκάδα. Αντίθετα ο Andrea Dovizioso έμεινε να παλεύει με την CRT Aprilia του Aleix Espargaro ο οποίος τερμάτισε στην 9η θέση πίσω από τα Ducati. Τη δεκάδα έκλεισε ο Bradley Smith (Tech 3 Yamaha).

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στη Γαλλία και το GP του Le Mans.

Τα αποτελέσματα

1. Dani Pedrosa (Honda) 45:17.632”

2. Marc Marquez (Honda) + 2,487”

3. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 5,089”

4. Valentino Rossi (Yamaha) + 8,914”

5. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 12,663”

6. Alvaro Bautista (Gresini Honda) + 15,094”

7. Nicky Hayden (Ducati) + 25,632”

8. Andrea Dovizioso (Ducati) + 41,881”

9. Aleix Espargaro (Aspar Aprilia) + 43,812”

10. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) + 44,461”

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναβατών

1 Marc Marquez (Honda) 61

2 Dani Pedrosa (Honda) 58

3 Jorge Lorenzo(Yamaha) 57

4 Valentino Rossi (Yamaha) 43

5 Cal Crutchlow (Yamaha Tech3) 35

Keywords
Τυχαία Θέματα