MotoGP Grand Prix Brno 2013-Κατατακτήριες Δοκιμές: Ο C. Crutchlow στην pole position

Ο Cal Crutchlow ανέτρεψε την κυριαρχεία του Μ. Marquez και πέτυχε την πρώτη θέση στην εκκίνηση του Grand Prix στο Brno, Δεύτερος ξεκινά ο A. Bautista (Gresini Honda) και την πρώτη σειρά κλείνει ο Μ. Marquez (Honda) από την τρίτη θέση.

Ο 27χρονος αναβάτης, έκανε τρομερή εμφάνιση σε μια πίστα όπου πέρσι πανηγύρισε την πρώτη του εμφάνιση στο podium στην κορυφαία κατηγορία.

Mε χρόνο 1:55.527, διέλυσε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που είχε από το 2012 ο Jorge Lorenzo (1:55.799) εξασφαλίζοντας την δεύτερη pole position, για το 2013 μετά από αυτήν στο Aseen.

«Δεν ήταν εύκολο διήμερο για μας καθώς δουλεύαμε για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα, αλλά σε κάθε session σημειώναμε πρόοδο και γινόμασταν ταχύτεροι» είπε ο Βρετανός και πρόσθεσε: «Αισθανόμουν πολύ καλά σε αυτόν τον γύρο και το γεγονός ότι κατάφερα να βελτιώσω το ρεκόρ ταχύτερου γύρου είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για το οποίο όλη η ομάδα πρέπει να είναι υπερήφανη. Θεωρώ πως αυτή είναι μια πραγματικά πολύ καλή pole καθώς στο Assen απουσίαζε ο Jorge. Τώρα ήμουν πραγματικά ο ταχύτερος από οποιονδήποτε άλλο στην πίστα».

Μεγάλη εμφάνιση και από τον Α. Bautista που κρατούσε στα χέρια του την pole μέχρι την τελευταία προσπάθεια του C. Crutchlow, όντας μάλιστα ο πρώτος που κατέρριψε το ρεκόρ του Lorenzo με 1:57.754.

«Σήμερα το πρωί μπορούσα να αισθανθώ τη βελτίωση που έγινε στο set-up της μοτοσυκλέτας και είχαμε καλύτερη πρόσφυση πίσω. Ο ρυθμός μου ήταν καλός με χρησιμοποιημένο λάστιχο και μετά όταν βάλαμε το καινούργιο ήμουν σε θέση να κινηθώ πολύ γρήγορα», είπε ο Ισπανός.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Marc Marquez που δεν κατάφερε στο τέλος να κάνει έναν γρήγορο γύρο για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. O νεαρός πάντως έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος καθώς οι μεγάλοι του αντίπαλοι στη μάχη του τίτλου βρίσκονται πίσω του.

«Δεν θα έλεγα ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος γιατί είχα την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα να παλέψω για την pole! Δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτώ το δεύτερο λάστιχο λόγω της κίνησης που υπήρχε στην πίστα και του ότι κάποιοι αναβάτες περίμεναν να με ακολουθήσουν Αν είναι στεγνή η πίστα, τότε θα παλέψω για τη νίκη», είπε ο 20χρονος.

Ο νικητής του περσινού αγώνα στο Brno, Dani Pedrosa σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο μόλις 5 χιλιοστά πιο αργός από τον συναθλητή του στην Honda. «Ήταν μια δύσκολη μέρα γιατί είχαμε προβλήματα με το να βρούμε ένα set-up με το οποίο θα είναι ευχαριστημένος. Την τελευταία στιγμή καταφέραμε να βρούμε κάτι που ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό μου στιλ και που μου επέτρεψε να οδηγήσω πιο άνετα τη μοτοσυκλέτα. Οι διαφορές εξακολουθούν να είναι πολύ μικρές, οπότε θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά στον αγώνα», σχολίασε ο Ισπανός.

Απογοητευμένος ήταν ο Jorge Lorenzo που δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την πέμπτη θέση.

«Περίμενα πολλά περισσότερα γιατί ήθελα να βελτιωθώ 7 δέκατα ή ένα δευτερόλεπτο σε σχέση με τον ρυθμό αγώνα ώστε να κάνω έναν γρήγορο γύρο, αλλά δεν μπόρεσα να επωφεληθώ από τη δυναμική του νέου ελαστικού. Είναι σημαντικό να κάνουμε καλή εκκίνηση και να προσπαθήσουμε να περάσουμε κάποιους αναβάτες στην αρχή του αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

O Bradley Smith ήταν από τις εκπλήξεις της διαδικασίας σημειώνοντας τον έκτο καλύτερο χρόνο εμπρός από τον Valentino Rossi που για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις 2 πρώτες σειρές του γκριντ, με αποτέλεσμα η αποστολή του στον αγώνα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί η 7η θέση είναι η χειρότερη που είχα σε κάποιο session αυτό το 2ήμερο και δυστυχώς ήρθε στις κατατακτήριες. Βελτίωσα τον χρόνο μου αλλά οι άλλοι ήταν ταχύτεροι». Δήλωσε ο Doctor και πρόσθεσε: «Στόχος μου ήταν να πλασαριστώ στην πρώτη 5άδα αλλά δυστυχώς πρέπει να ξεκινήσω από την 7η θέση και την 3η σειρά. Όπως και να χει, έχω καλό ρυθμό και στις ελεύθερες δοκιμές ήμουν πάντα κοντά στους πρώτους. Τώρα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί όλο το 2ήμερο και ελπίζω ότι μπορούμε να είμαστε και στον αγώνα».

Ο Stefan Bradl θα ξεκινήσει από την 8η θέση, με τον Andrea Dovizioso να συμπληρώνει την εικόνα της 3ης σειρά της σχάρας εκκίνησης. Από την 4η θα ξεκινήσουν ο Nicky Hayden και οι Andrea Iannone - Colin Edwards που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Q2 από το Q1.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) 1:55,527”

2. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +0,227”

3. Marc Marquez (Honda) +0,336”

4. Dani Pedrosa (Honda) +0,341”

5. Jorge Lorenzo (Yamaha) +0,422”

6. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +0,487”

7. Valentino Rossi (Yamaha) +0,659”

8. Stefan Bradl (LCR Honda) +0,950”

9. Andrea Dovizioso (Ducati) +1,298”

10. Nicky Hayden (Ducati) +1,452”

Keywords
Τυχαία Θέματα