MotoGP – Sachsenring: Νέα πτώση με τραυματισμό για τον J. Lorenzo

H πίστα του Sachsenring φιλοξενεί το όγδοο Grand Prix της χρονιάς. Κυρίαρχος του παιχνιδιού εκεί είναι ο D. Pedrosa ενώ τα μάτια όλων είναι πάνω στον αναγεννημένο V. Rossi. Νέος τραυματισμός για τον J. Lorenzo, που χάνει τον αγώνα.

Αυτή τη φορά δεν περιμένει κανείς το θαύμα, από τον αναβάτη της Yamaha . Αυτό ήταν το το δεύτερο χτύπημα της ατυχίας για τον Jorge Lorenzo. Ο Παγκόσμιος

Πρωταθλητής του 2012, μετά την πολύ καλή παρουσία του στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, ήταν πρώτος και στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών. Όμως έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε με πολλά χιλιόμετρα χτυπώντας τον αριστερό του ώμο, στο σημείο που πριν δυο εβδομάδες χειρουργήθηκε.

Η Yamaha ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι ο Ισπανός αναβάτης δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο Sachsenring μετά τον νέο τραυματισμό του στην αριστερή κλείδα, την οποία είχε σπάσει πριν από 15 ημέρες στο Assen.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ομάδα υπάρχουν και δηλώσεις του Lorenzo ο οποίος αναφέρει: «Αποφάσισα να επιστρέψω στη Βαρκελώνη μετά το ατύχημα. Προτιμώ να εστιάσω στη νέα επέμβαση ώστε να διορθωθεί η ζημιά στην πλάκα τιτανίου σταθεροποίησης της κλείδας μου που δυστυχώς ράγισε (!!) κατά την πτώση. Θα προσπαθήσω να αναρρώσω και να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό».

Στο Sachsenring έχει την παράδοση με το μέρος του ο D. Pedrosa (Honda),o οποίος θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες σε μια πίστα όπου μετράει συνολικά 4 νίκες στη μεγάλη κατηγορία, οι τρεις εκ των οποίων συνεχόμενες, την τελευταία 3ετία.

«Το Sachsenring είναι μια καλή πίστα για εμένα στο παρελθόν και μια πίστα στην οποία μου αρέσει να αγωνίζομαι. Η απόδοση των ελαστικών θα έχει μεγάλη σημασία. Είναι σημαντικό να διατηρήσω το ρυθμό μου για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», δήλωσε ο Ισπανός αναβάτης της Honda.

Για τον συναθλητή του, Marc Marquez αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στην γερμανική πίστα με μοτοσυκλέτα της κορυφαίας κατηγορίας. Στο παρελθόν, πάντως, έχει σημειώσει πολύ καλά αποτελέσματα με αποκορύφωμα τις 3 νίκες που έχει σημειώσει στη Moto2 και στα 125cc.

«Πάμε στο Sachsenring. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι η πίστα πάνω σ' αυτή τη μοτοσυκλέτα, διότι είναι μια από τις μικρότερες πίστες του ημερολογίου. Μου είχε φανεί μικρή στην Moto2 κι έτσι τώρα δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι με μια MotoGP μοτοσυκλέτα» δήλωσε ο 20χρονος.

Για τον Valentino Rossi, ο αγώνας του Sachsenring αποτελεί ένα στοίχημα. Ο 34χρονος πολυπρωταθλητής θέλει να αποδείξει ότι έχει βρει πλέον τον παλιό, καλό εαυτό του και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους κορυφαίους συνδυασμούς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τον αγώνα στην Ολλανδία και θέλω να συνεχίσω έτσι. Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε το θετικό βήμα που έχουμε κάνει με τη μοτοσυκλέτα», λέει ο Doctor που έχει νικήσει 4 φορές αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Sachsenring.

Στη βαθμολογία όλα είναι ανοιχτά με τον Dani Pedrosa να παραμένει στην κορυφή έχοντας 136 βαθμούς, με τον Lorenzo να ακολουθεί με 9 λιγότερους (127). Στην 3η θέση φιγουράρει ο Marc Marquez με 113.

Το Sachsenring με αριθμούς

700 μέτρα είναι το μήκος της ευθείας εκκίνησης τερματισμού

44 χρόνια.Το Σάββατο στο Sachsenring, θα έχουν περάσει ακριβώς 44 χρόνια από τη νίκη του Dave Simmonds στα 125cc στην παλιά πίστα του Sachsenring, το 1969. Ο ίδιος, έγινε και ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε Παγκόσμιο Τίτλο με μοτοσυκλέτα της Kawasaki!

13 στροφές έχει η πίστα (10 αριστερές 3 δεξιές)

12 μέτρα είναι το πλάτος της

3,671 χιλίόμετρα μέτρα είναι το μήκος της πίστας

1:21.846 είναι ο ταχύτερος γύρος από τον Dani Pedrosa (το 2011)

Keywords
Τυχαία Θέματα