Mods: Λεπτή μονόχρωμη γραμμή

Η vintage έξαρση τον τελευταίο χρόνο, αναγέννησε καλές και κακές στιγμές. Ευτυχώς το στυλ των Mods ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Αν είχαμε και μια vespa τώρα…

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Δεν με λες fashion maniac. Ούτε για πλάκα. Αλλά λίγες μόδες μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό και δεν λένε να ξεκολλήσουν – και μία από αυτές είναι η μόδα των Mods. Θέλεις

επειδή ήταν πιο προσεγμένο; Θέλεις εξαιτίας της “αλήτικης” σοφιστικέ εικόνας που έβγαζε; Δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι πως οι Mods έγιναν και παρέμειναν ένα από τα πιο στυλάτα κινήματα των 60s.
Όλα ξεκίνησαν ως μια απάντηση, καταρχήν, στην συντηρητική (από έκφραση προσώπου, μέχρι ρούχα) γενιά της δεκαετίας του ’50 και κατά δεύτερο λόγο στους ρόκερς με τα δερμάτινα, τα τζιν και τα μαλλιά γεμάτα μπριγιαντίνη – ναι, κάτι σαν τον ατίθασο Μάρλο Μπράντο.

Εκείνοι προτίμησαν τα made in Italy κουστούμια σε στενή γραμμή, τα μονόχρωμα πουκάμισα (στην πορεία και αυτά με τις λεπτές ρίγες έγιναν πολύ της μόδας), τις λεπτές γραβάτες και τα beatles boots (ok, και τα δερμάτινα winklepickers ήταν πάρα πολύ της μόδας, αλλά είμαι οπαδός των Beatles). Όσο για jacket, κατά κύριο λόγο έπαιζε το πράσινο μακρύ στρατιωτικό μπουφάν, αλλά και το μοντγκόμερι.
Και μην αναρωτιέσαι “καλά που τα έβρισκαν τα λεφτά;”. Ήταν δεδομένα ότι όλα αυτά ήταν από δεύτερο χέρι (μην σου πω και οι κάλτσες ακόμα). Και τώρα που τα second hand έχουν πάρει τα πάνω τους, να η ευκαιρία για Mod καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα:
* 6 τρόποι για να “παλιώσεις” το τζιν σου

* “Αφεντικό” και στο στυλ ο Μπρους

Keywords
Τυχαία Θέματα