#Misses4Peace: Οι ωραιότερες ακτιβίστριες της Βενεζουέλας σε κραυγή αγωνίας για την ειρήνη [εικόνες]

Από τις αρχές Μαρτίου έχει ξεκινήσει ένας παγκόσμιος αγώνας από τις ωραιότερες γυναίκες της Βενεζουέλας, οι οποίες ζητούν εναγωνίως να επανέλθει η ειρήνη στη χώρα και να μη χαθούν άλλες ζωές. Αιτία για την κινητοποίηση τους και προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου στάθηκαν οι δύο θάνατοι πρώην εστεμμένων σε καλλιστεία, τοπικά και διεθνή.

Λίγο πριν αρχίσουν οι αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα που οδήγησαν και στη σύλληψη

του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, τον Ιανουάριο, σκοτώθηκε η Μόνικα Σπέαρ από δύο ληστές, ενώ το Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, η Χένεσις Καρμόνα βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό.

Έτσι, η Μις Βενεζουέλα 2005, Αντζέλικα Ερνάντεζ ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία με τη συμπαράσταση πολλών γυναικών από τη Βενεζουέλα που είναι ή υπήρξαν μοντέλα, είτε υποστηρίζουν το Μαντούρο είτε όχι.

«Πάντα μιλάμε για την παγκόσμια ειρήνη, είναι πλέον ένα τυπικό κλισέ. Όμως αυτές οι εικόνες μπορούν ουσιαστικά να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο. Ζω στην Ελβετία και ακούω στις ειδήσεις διαρκώς για όσα γίνονται στην Ουκρανία και τίποτα για τη Βενεζουέλα. Το trend που ξεκίνησε στο Twitter έχει αναμεταδοθεί 34.000 φορές από το Φεβρουάριο και πολλές κοπέλες έχουν ποστάρει φωτογραφίες με πολιτικό μήνυμα».

Στα άμεσα σχέδια της Ερνάντεζ πλέον, μετά την αποδοχή από πολλές γυναίκες με επιρροή, είναι να ιδρύσει ένα σωματείο και να μαζέψει χρήματα για κακοποιημένες γυναίκες. 1 από 16 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα