Less is more

Μερικές φορές η επιμήκυνση είναι μεγάλο μειονέκτημα. Όμως στην Αμερική το μέγεθος θα μετράει πάντα περισσότερο. Ακόμα και όταν μιλάς για το Fiat 500.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Όπως έχουμε ξαναγράψει αυτή φαίνεται να είναι η στιγμή της Fiat στην Αμερική. Πέρασαν δεκαετίες απουσίας από την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και ο λόγος είναι απλός. Όταν ο μέσος αμερικανός έχει συνηθίσει

να θεωρεί κουβά οτιδήποτε είναι κάτω από 5 μέτρα, λιγότερο από 5.000 κυβικά και 500 άλογα τότε ένα Φιατάκι του φαινόταν αστείο. Για να μην πω τίποτα άλλο. Και μετά ήρθε η κρίση.

Εκατομμύρια έχασαν τα σπίτια τους και η ύφεση έδωσε μια γερή γροθιά στο καταναλωτικό υπογάστριο. Το timing της Fiat να μπει αυτή τη στιγμή στην Αμερική μοιάζει ιδανικό. Όπως μπήκε και η Smart στη Νέα Υόρκη και αλλού. Το δόγμα του big is beautiful επαναπροσδιορίζεται. Εκτός… Εκτός αν έχεις ανεπανόρθωτο κόλλημα με τις λιμουζίνες. Αλλά δεν θες μια από τις κλασικές που έχουν σε γάμους και πανηγύρια, αλλά κάτι διαφορετικό. Πήραν λοιπόν το πεντακοσαράκι, το τέντωσαν όσο πήγαινε και ακόμα παραπάνω και βλέπεις το αποτέλεσμα.

Παράνοια εγκεφάλου, κωμική εμμονή ή χιούμορ σε τέσσερις τροχούς; Πες το όπως θέλεις. Αυτό που διαβάζω είναι πως το Fiat 500 Limousine βγαίνει σε 3 εκδόσεις για να κάνει το ντου σε φάσεις τύπου Las Vegas ή σε γαμπριάτικη φάση που λέγαμε και παραπάνω. Το ωραιότερο πάντως είναι ότι όπως διαβάζω δεν το φτιάχνει κάποιος πειραγμένος Αμερικανός αλλά Ιταλοί. Η εταιρία λέγεται Castagna Miliano, εδρεύει εκεί που καταλαβαίνεις και έχει σαν βάση μια Lincoln Town Car, είναι τετρακίνητο και με 2 ηλεκτρικά μοτέρ. Δεν έχει και τόση σημασία. Μην πας και μπεις σε κανένα τέτοιο. Θα αποδομηθεί και τον τελευταίο μιλιγράμ σοβαρότητας που θα έχεις χτίσει. Μερικές φορές less is more.

Διαβάστε ακόμα:

* Είδα την JLo με Φιατάκι

* Τι κοιτάς ρε; (vid)

* Ο πρώτος πρωθυπουργός με Ferrari; 

Keywords
Τυχαία Θέματα