Kουλουράκια, λαμπάδες και χειροποίητες δημιουργίες σας περιμένουν στο Σύνταγμα!

Το Εργαστήρι «Λίλιαν Βουδούρη» διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά «Το πανηγύρι της αγάπης – Πάσχα 2013» στο μετρό του Συντάγματος, την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου και την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Παραδοσιακά κουλουράκια, λαμπάδες και χειροποίητες δημιουργίες, όπως κεραμικά και υφαντά, κατασκευασμένα από τους 100 νέους του εργαστηρίου θα διατίθενται σε

χαμηλές τιμές στον εκθεσιακό χώρο του μετρό στο Σύνταγμα. Με κάθε μας αγορά συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός ακόμα σπιτιού – του τέταρτου κατά σειρά – για τους νέους με νοητική υστέρηση.

Με τα έσοδα από τις προηγούμενες εκδηλώσεις του εργαστηρίου, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Το Εργαστήρι» κατάφερε να ολοκληρώσει το χτίσιμο των τριών πρώτων κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης και να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση 27 παιδιών με νοητική υστέρηση.

«Μέσα από τη δραστηριότητά μας προσπαθούμε εμπράκτως να δείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι οι νέοι με νοητική υστέρηση, υπό το κατάλληλο πλαίσιο στήριξης, καθοδήγησης, εμπιστοσύνης και πολλής αγάπης έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν σε – ό,τι συνθέτει στο μυαλό μας – μια ανθρώπινη ζωή», δηλώνουν τα μέλη του συλλόγου.

Ο φιλανθρωπικός σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Το εργαστήρι», διεκδικεί και φροντίζει για την ομαλή ένταξη στην ελληνική κοινωνία και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής για τους νέους με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση.

Βασικός άξονας δραστηριοποίησης για «Το Εργαστήρι» αποτελεί η διά βίου μάθηση και επαγγελματική κατάρτιση των νέων με νοητική υστέρηση και η επαγγελματική απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων, υπό την καθοδήγηση του ειδικού προσωπικού, των έντεκα μονάδων προστατευμένης εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα