Kατεβάζει «ρολά» εως την άλλη Δευτέρα το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο

16:14 9/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την αναστολή των λειτουργιών του Ιδρύματος αποφάσισε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή της συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. αποφάσισε την προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας του μέχρι τη Δευτέρα 16-9-2013» ως διαμαρτυρία για την εκ νέου πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να θέσει υπό διαθεσιμότητα το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ

αναφέρει ότι κάτι τέτοιο «παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο θεμελιώνει καταφανώς το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, και εμποδίζει πλέον την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος», ενώ προσθέτει ότι η περαιτέρω στάση θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ:

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

∆ E Λ T I O T Y Π O Y

Σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013, συνεδρίασε εκτάκτως η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και εξέτασε εκ νέου την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να τεθεί σε διαθεσιμότητα διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, παρά το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο θεμελιώνει καταφανώς το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, και εμποδίζει πλέον την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου προέκυψε επιπλέον ότι, ακόμα και με βάση τα κριτήρια που έθεσε το ίδιο το Υπουργείο, στο Ε.Κ.Π.Α. όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό, αλλά αντίθετα κατεγράφησαν σημαντικές ελλείψεις.

Παρά ταύτα, το Υπουργείο επιμένει να απομακρυνθούν διοικητικοί υπάλληλοι, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση του επιπέδου σπουδών των φοιτητών/τριών, καθώς και του ερευνητικού έργου, με βάση το οποίο το Πανεπιστήμιο αξιολογείται διεθνώς. Αποτέλεσμα θα είναι η οριστική αδυναμία λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Για τους λόγους αυτούς, η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. αποφάσισε την προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας του μέχρι τη Δευτέρα 16-9-2013. Η περαιτέρω στάση του Ε.Κ.Π.Α. θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Αθήνα 9-9-2013

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα