It’ show time!

Τα ψέματα τελείωσαν στον μαγικό κόσμο του NBA και όλα είναι έτοιμα για να αρχίσουν τα play-off. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το ποιοι θα πάνε στον τελικό.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Επιτέλους, τελείωσε η regular season και μπαίνουμε για τα καλά στο σοβαρό κομμάτι του ΝΒΑ: τα play-off. Άλλωστε, οι πολλές ομάδες και ειδικά οι μεγάλες, πολλές φορές αντιμετωπίζουν την κανονική περίοδο σαν μοντάρισμα ενόψει των τελικών του Μαΐου-Ιουνίου.

Κανείς

δεν θα μπορούσε να πει ότι έγινε τίποτα ιδιαίτερο σε ανατροπές κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Το σίγουρο είναι ότι καινούριες ομάδες, σαν την Οκλαχόμα ή ακόμα και το Σικάγο που συνέχισε την περσινή ξέφρενη πορεία του, έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν θεαματικό μπάσκετ. Και μπάσκετ που να κερδίζει.

Το Μαϊάμι των superstars, από την άλλη μεριά, είχες την αίσθηση ότι ώρες-ώρες πήγαινε με σβηστές τις μηχανές. Φαινόταν ότι ήθελε να βγει πρώτο στην ανατολική περιφέρεια, παρότι δεν πέθαινε κιόλας. Βασικά το Μαϊάμι αναλώθηκε στο να βρει συστήματα που να κάνουν backup στο Λεμπρόν Τζέιμς, στον Ντουέιν Γουέιντ και στον Κρις Μπος οι οποίοι βάζουν συνήθως και το 80% των πόντων. Έψαχναν να βρουν ρολίστες, δηλαδή, σαν και αυτούς που είχε το παλιό, καλό, Σικάγο των Τζόρνταν–Πίπεν. Το ‘χουν βρει, δεν το ‘χουν βρει, βέβαια…

Στην αντίπερα όχθη, οι περσινοί πρωταθλητές Ντάλας δείχνουν κουρασμένοι και ξεζουμισμένοι, με τον Νοβίτσκι να ‘χει πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Και ως γνωστόν η κατάσταση του Ντιρκ καθορίζει και την κατάσταση της ομάδας. Θυμάστε πέρυσι, τι έγινε, κόντρα στους Χιτ…

Για μένα η έκπληξη φέτος είναι η υψηλή θέση που βρέθηκε το Σαν Αντόνιο και αυτό γιατί τη θεωρούσα μια επίσης ξεζουμισμένη ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι ξεκίνησε πολύ ψηλά αλλά πήρε τον πούλο σχετικά νωρίς. Κυρίως δεν πιστεύω ότι μπορούν να αντέξουν απέναντι στους Οκλαχόμα ή τους  Λέικερς.

Τώρα το L.A ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει. Και ποτέ δεν ξέρεις γιατί ο Θεός ακούει ακόμα στο όνομα Κόμπι Μπράιαντ. Ο Κόμπι, λοιπόν, λέει πάντα την αλήθεια. Όταν λέει ότι η ομάδα δεν ρολάρει ξέρεις ότι δεν θα πάνε καλά οι «Λιμνάνθρωποι». Αυτή τη φορά, βέβαια, περιέργως τόνισε ότι έχει πιο πολύ εμπιστοσύνη στην ομάδα του απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Ο πλέι μέικερ Σέσιονς πήρε τη θέση του παλαίμαχου Ντέρεκ Φίσερ και φαίνεται ότι έχει δέσει καλά με τον Κόμπι και τον Γκασόλ. Συν ότι σκοράρει πολύ περισσότερο απ’ τον προκάτοχό του και σπρώχνει την ομάδα πολύ γρήγορα μπροστά.

Και επειδή συνήθως μιλάμε για την καρδιά του πρωταθλητή, αν κάποιος την έχει πιο πολύ από τους άλλους αυτός είναι ο Κόμπι. ΟΚ, εννοείται πως σε δύο χρόνια θα εμφανιστεί ο νέος βασιλιάς, μιας και ο Ντουράντ, ο Ρόουζ και ο Λεμπρόν έρχονται με χίλια από πίσω, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία προς το παρόν.

Όπως καταλαβαίνετε, κόλαση θα γίνει (και) φέτος. Κρίμα που οι ώρες μετάδοσης είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια να παρακολουθήσεις τα ματς αν δεν είσαι φοιτητής. Πιστεύω ότι το ΝΒ

Keywords
Τυχαία Θέματα