Iris Thespider – Η Ελληνίδα σχεδιάστρια λάτεξ εσωρούχων για την Lady Gaga και την Naomi Cambel

Η Ίρις Τρίκα είναι Ελληνίδα σχεδιάστρια λάτεξ ρούχων και εσωρούχων και ζει στην Αγγλία. Κάποια από τα πρωτότυπα σέξι σχέδιά της έχουν αγοραστεί από διάσημους οίκους μόδας, και τα χουν φορέσει τα αγγελάκια της Victoria Secret και celebrities όπως η Lady Gaga, η Beyonce, η Miley Cyrus

και η Naomi Cambel ενώ άλλα φορέθηκαν από σταρ του κινηματογράφου και τα είδαμε σε διάσημες ταινίες. Η Ιris Thespider (Ίρις η Αράχνη) όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα μιλάει στο koolnews.gr για την δουλειά της, τα λάτεξ εσώρουχα, τους «στενόμυαλους» και συντηρητικούς Έλληνες και τα σχέδια της για το μέλλον….

Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Πως επέλεξες το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Στον δεύτερο χρόνο του πανεπιστημίου, πήρα έναν χρόνο για πρακτική. Με είχαν δεχτεί σε δύο εταιρείες. Η μια ονομάζεται Giles Deacon και η άλλη House of Harlot. Τελικά αποφάσισα να πάω και στις δύο. Για τους πρώτους δύο μήνες ήμουν στο Giles. Εκεί βοήθησα με την προετοιμασία του show για την εβδομάδα μόδας και να πάρω μια ιδέα για το πως είναι να εργάζεσαι σε οίκο υψηλής ραπτικής. Στις αρχές Μαρτίου του 2012 ήμουν ήδη στο House of Harlot και μάθαινα γι' αυτό το τέλειο υλικό. Το latex το ήξερα ήδη από την εναλλακτική σκηνή στην οποία κυκλοφορούσα απο το 2008, ποτέ όμως δεν είχα μπει στη διαδικασία να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξω κάτι. Αργότερα τον Σεπτέμβρη έμαθα πως είχα πρόβλημα με ένα μάθημα marketing και θα έπρεπε είτε να ξαναρχίσω ή να αλλάξω πανεπιστήμιο. Να πω την αλήθεια ευχόμουν να συμβεί αυτό. Ήξερα πως το μέλλον μου ήταν να είμαι σε αυτή την εταιρεία. Το αφεντικό μου αποφάσισε να με κρατήσει σαν μαθητευόμενη για τους επόμενους μήνες και στις αρχές Ιουνίου με προσέλαβε κανονικά. Αν δεν είχαν έρθει έτσι τα πράγματα, θα είχα τελειώσει το πανεπιστήμιο 2 χρόνια αργότερα, θα είχα περίπου 6000 λίρες παραπάνω χρέος για τις σπουδές μου και θα είχα τις πιθανότητες να είμαι ένας στους 50 που θα έβρισκε δουλειά μετά την αποφοίτηση. Ο λόγος που ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και αποφασισμένη να μείνω στο House of Harlot ήταν όχι μόνο γιατί ο εναλλακτικός χώρος είναι πιο ανοιχτός στο διαφορετικό αλλά και γιατί ο χώρος της μόδας είναι επιφανειακός και βασίζεται μόνο στην εικόνα και τα χρήματα. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας χρησιμοποιούν μαθητές για να φτιάξουν τα ρούχα τους. Συνήθως οι μαθητές δεν πληρώνονται και δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Αν αποφοιτούσα και ήθελα να εξελιχθώ στον χώρο αυτό θα έπρεπε είτε να δουλεύω για χρόνια σαν μαθητευόμενη ή να έχω δικά μου χρήματα από πίσω να ξεκινήσω κάτι καινούριο.

Photo: The Wild Rose's Mesmerizing Stories

Τι είναι το λάτεξ και σε τι χρησιμοποιείται;

Το λάτεξ είναι ένα υλικό που μπορεί κάποιος να το βρει σε πολλά πράγματα της καθημερινότητάς μας. Από λάστιχα αυτοκινήτου, μέχρι γάντια μιας χρήσης και προφυλακτικά. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, μιας και είναι απόσταγμα δέντρου. Κάποιες εταιρείες παίρνουν αυτό το απόσταγμα και φτιάχνουν το ύφασμα λάτεξ. Από αυτούς παίρνουμε και εμείς και φτιάχνουμε τα ρούχα.

Σε ποιο κοινό απευθύνονται;

Συνήθως ο κόσμος θεωρεί πως τα λάτεξ χρησιμοποιείται καθαρά για σέξι εσώρουχα και πως απευθύνονται σε ανθρώπους με ιδιαίτερα ακραίες ερωτικές προτιμήσεις. Αυτό όμως είναι μόνο μια όψη της λάτεξ μόδας. Είναι αλήθεια πως τα λάτεξ εσώρουχα είναι πιο γνωστά από τα ρούχα. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν λάτεξ αντί για δέρμα. μιας και δεν χρειάστηκε θυσία για να δημιουργηθεί και φαίνεται πιο ακριβό από το βινύλ. Στο House of Harlot έχουμε κάνει πολλά μεγάλα projects για μεγάλους οίκους μόδας όπως Marc Jacobs, Dior, Balenciaga, Μeadham Κirchhoff όπως επίσης και τη γνωστή μάρκα εσωρούχων Victoria Secret. Έχουμε ντύσει celebrities όπως Lady Gaga, Bjork, Beyonce, Miley Cyrus, Naomi Cambel και άλλους. Αυτά και αρκετά άλλα έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια που είμαι εγώ εκεί. Υπήρχαν όμως και πολλά άλλα πριν από εμένα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε επίσης την ευκαιρία να φτιάξουμε κοστούμια για γνωστές ταινίες. Η μια και πιο αγαπημένη από τις άλλες είναι Το Μηδενικό Θεώρημα (Zero Theorem). Μια άλλη είναι Το πεπρωμένο της Τζούπιτερ (Jupiter Ascending) που είχαμε και free pass από τη Warner Bros για να δούμε τα γυρίσματα. Tην Απόκληση (Divergent) που είχαμε την Kate Winslet στο μαγαζί για να δοκιμάσει το ρούχο της. Το My Mistress αυστραλικής παραγωγής και το London Fields που θα είναι στους κινηματογράφους αυτό τον χρόνο. Τους τελευταίους 2 μήνες τέσσερα από τα σχέδια του HoH είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ASOS. Με αυτά θέλω να πω ότι το λάτεξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το κρεβάτι αλλά και στον χώρο του κινηματογράφου, της μόδας, της μουσικής. Είναι ένα υλικό παρεξηγημένο κατά τη γνώμη μου το οποίο είναι διαθέσιμο στο κοινό να το χρησιμοποιήσει όπως θέλει.

Η Ελλάδα ως αγορά είναι έτοιμη να δεχτεί τέτοια προϊόντα; Ή οι Έλληνες είναι συντηρητικοί;

Οι Έλληνες γενικά είναι ιδιαίτερα στενόμυαλοι και κατακρίνουν ότι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν. Υπάρχουν ήδη άνθρωποι που το φοράνε και 2 άτομα από Αθήνα που φτάνουν ρούχα εδώ και πολύ καιρό σε πολύ προσιτές τιμές. Φυσικά η ποιότητα και το design δεν είναι σαν να αγοράζεις από κάποια εταιρεία με τουλάχιστον 20 χρόνια στο χώρο αλλά κάνουν μια αξιοσημείωτη προσπάθεια και οι τιμές τους είναι αχτύπητες! Πιστεύω πως είναι μια καλή δικαιολογία για να εξοικειωθούν οι Έλληνες και να αποφασίσουν αν το προτιμούν ή όχι. Το λάτεξ είναι ένα υλικό που κάνει κάθε γυναίκα να φαίνεται εκθαμβωτική. Με τα υπόλοιπα υφάσματα το ρούχο παίρνει τη μορφή του σώματος. Με το λάτεξ το σώμα παίρνει το σχήμα του ρούχου. Πιστεύω πως αν είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα, αυτό θα προέρχεται από τον ανδρικό πληθυσμό. Δυστυχώς οι Έλληνες είναι αρκετά πουριτανοί και κλειστόμυαλοι. Ένα μεγάλο ποσοστό του μέσου Έλληνα συμφωνεί με το "she was asking for it". Συχνά σνομπάρουν και αποθαρρύνουν γυναίκες μεγαλύτερου μεγέθους αν ντυθούν προκλητικά, λες και δεν έχουν το δικαίωμα ή λες και οι γυναίκες ντύνονται όμορφα μόνο για να εντυπωσιάσουν αυτούς. Αν δούν κάτι καινούριο που είναι καυτό σε θεωρούνε ανήθικη και εύκολη χωρίς να σε γνωρίζουν προσωπικά. Είμαι μια γυναίκα εξοικειωμένη με τη σεξουαλικότητα μου και ήμουν εκεί και έζησα τα μάτια να με κρίνουν και τις λέξεις να βάζουν ταμπέλες. Δεν είναι έγκλημα να είσαι θηλυκό που ντύνεται όμορφα για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Δυστυχώς όμως πολλοί πιστεύουν πως αν το κάνεις σημαίνει πως θα δεχτείς οποιονδήποτε άνδρα ανάμεσα στα πόδια σου. Ρίχνω την ευθύνη στις Ελληνίδες μάνες που δεν διδάσκουν στους γιούς τους να δέχονται μια γυναίκα γι αυτό που είναι και όχι γι αυτό που φαίνεται. Την ίδια στιγμή ρίχνω και την ευθύνη στους σεξιστές των καινούριων γενιών που έχουν κολλήσει σε παλιούς τρόπους σκέψης οι οποίοι σε πρώτη φάση είχαν χτιστεί με βάση το πως η εκκλησία ήθελε να είμαστε. Είμαι σίγουρη πως αν το λάτεξ γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό της ελληνικής κοινωνίας, θα είναι δύσκολο στην αρχή αλλά στο τέλος θα το συνηθίσουν. Η μόδα κατά καιρούς έχει κάνει γνωστές αρκετές τρελές ιδέες. Τα λάτεξ ρούχα δεν είναι ένα από αυτά.

Οπότε εσύ τι κάνεις εκεί που δουλεύεις;

Στο HoH είμαστε 5 άτομα. Όχι αρκετά, οπότε έχουμε πολλές ευθύνες ο καθένας. Το αφεντικό μου, ο Robin Archer είναι ο σχεδιαστής του House of Harlot. H Florence είναι μία από τις κοπέλες που φτιάχνουμε τα ρούχα αλλά επίσης είναι και η σχεδιάστρια του Torture Garden Clothing, το οποίο είναι μάρκα ρούχων του γνωστού fetish club Torture Garden. H Kelly είναι η κοπέλα που κόβει τα πατρόν. Η Dana φτιάχνει ρούχα και ελέγχει την ποιότητα των κομματιών πριν τα στείλουμε στους πελάτες. Εγώ είμαι υπεύθυνη για τις προμήθειες και είμαι η τρίτη κοπέλα που φτιάχνει τα ρούχα. Παρόλαυτά το αφεντικό μου, μου επιτρέπει να φτιάχνω τα δικά μου σχέδια μετά τη δουλειά. Αυτά τα φοράω στα πάρτυ που πάω. Με αυτό τον τρόπο προμοτάρω τις δεξιότητες της εταιρείας αλλά και τις δικές μου δημιουργίες. Μπορώ να πω πως εκτιμώ ιδιαίτερα την κίνηση του Robin μιας και έτσι έχω τη δυνατότητα να εκφράζω τις σκέψεις μου μέσα από τη δημιουργία ρούχων χωρίς να με νοιάζει σε ποιον αρέσουν και σε ποιόν όχι. Την "μάρκα" μου την έχω ονομάσει Iris Thespider, δηλαδή Ίρις η αράχνη. Δεν υπάρχει κάποια τρομερή ιστορία πίσω από αυτό. Απλά έτυχε και είχα έτσι το όνομά μου στο facebook όταν έφτιαξα την σελίδα μου.

Η Anna Quinn ως Miss Fortune από το διάσημο παιχνίδι League of Legends - Justine Louise Photography

Τι είδους είναι τα ρούχα που σχεδιάζεις εσύ και ποιά από αυτά φοράς;

Δεν έχω ένα συγκεκριμένο στυλ μιας και πάντα σχεδιάζω με βάση το θέμα του event που έχω να πάω. Μερικές εμφανίσεις είναι αρκετά ακραίες, κάποιες άλλες πάλι απλώς πολύ περίπλοκες και χρονοβόρες για να φτιαχτούν. Επίσης πάω δύο φορές το χρόνο στο μεγαλύτερο Comic Contest της Ευρώπης, το London Comic Con, οπότε φτιάχνω cosplay εμφανίσεις και γι αυτά. Μέχρι τώρα έχω φτιάξει την Scarlet Whitch της Marvel, την Harley Quinn και την Cassandra Cain/Batgirl από τη DC και 3 χαρακτήρες από το πασίγνωστο παιχνίδι League of Legends. Πέρα από τις θεματικές εμφανίσεις, έχω φτιάξει και πιο απλά φορέματα. Μ'αρέσει πολύ να φοράω latex. Θεωρώ πως είναι ότι πρέπει για μια καλή βόλτα Σαββατόβραδου. Ότι φτιάξω, το φοράω τουλάχιστον μια φορά. Η μακριά φούστα, το κολάν, τα φορέματα και οι φιόγκοι ανήκουν στην καθημερινή μου γκαρνταρόμπα. Είναι σπάνιο να φορέσω τις θεματικές εμφανίσεις πάνω από 1 2 φορές. Νοιώθω ανόητη να βγώ έξω με τα ίδια ρούχα όταν μπορώ να φτιάξω κάτι καινούριο και πιο εκθαμβωτικό!

Που μπορεί κάποιος να δει τις δημιουργίες σου; Μίλα μας για τις συνεργασίες που έχεις κάνει.

Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να σημειώσω πως τα ρούχα μου είναι επίσημα στο ίντερνετ σαν Iris Thespider από το τέλος Νοέμβρη του 2014. Τις δημιουργίες μου λοιπόν κάποιος μπορεί να τις δει στη σελίδα μου στο facebook.

Έχω συνεργαστεί με διάσημα μοντέλα του διεθνή εναλλακτικού χώρου όπως την Shelly D'Inferno και την Dani Divine. Η Dani μάλιστα χρησιμοποίησε 5 από τις εμφανίσεις μου για το φετινό ημερολόγιό της. Έχω φυσικά ένα από αυτά. Έχω επίσης κάνει 2 εξώφυλλα με το μοντέλο Anna Quinn. Ένα ήταν για το Gorgeous Freaks με θέμα cosplay όπου φορούσε το κοστούμι της Miss Fortune Arcade. Από αυτή την φωτογράφιση είχαμε και μία φωτογραφία στο επίσημο περιοδικό του London Comic Con το ΜΥΜ Magazine. Το δεύτερο εξώφυλλο ήταν για το περιοδικό Kultur που είναι περιοδικό του εναλλακτικού χώρου και του λάτεξ. Ένας από τους κορσέδες μου ήταν στο εξώφυλλο του Massad με το μοντέλο K-Jey. Τέλος, πρόσφατα το μοντέλο Romanie Smith χρησιμοποίησε μια από τις εμφανίσεις μου στη φωτογράφισή της στην Αμερική για το Marquis Magazine, ένα από τα παλιότερα και πιο γνωστά περιοδικά που εξειδικεύονται στο latex.

Πέρα από τις κοπέλες του εξωτερικού, έχω κάνει φωτογραφίσεις και στην Ελλάδα. Τα 2 βασικά μοντέλα μου είναι η Steya Gein και η Absinthia Stacy. Με την Absinthia ήμασταν καλεσμένες σε ένα fetish party στο Zagreb, το bestiarum#3. Το χαρακτηριστικό σύμβολο της εκδήλωσης είναι το κουνέλι και έτσι ο διοργανωτής με προσέγγισε με αφορμή μια εμφάνιση λευκού κουνελιού που είχα φτιάξει για το Πάσχα. Έπειτα έφτιαξα Ένα δεύτερο σύνολο σε μαύρο, ώστε να είναι ταιριαστό με το προϋπάρχον.

Οι φωτογράφοι μου στην Ελλάδα είναι:

Ο Κώστας Κοσμίδης με την ομάδα του για το Kostas Kappa Photography ο οποίος μάλιστα έχει και ξεχωριστό τμήμα στην ιστοσελίδα του με τις φωτογραφίες μας και βίντεο πίσω από τις κάμερες

Η Wild Rose με τα πανέμορφα κορίτσια της για το The Wild Rose's Mesmerizing Stories. Κάνει απίστευτη δουλειά και λατρεύω ότι φτιάχνει.

Μπορεί κάποιος να αγοράσει τα κομμάτια σου;

Ο κόσμος μπορεί να αγοράσει τα κομμάτια μου με ένα μήνυμα στο email της εταιρείας. Πρέπει να πάει στο contact page και να γράψει ποια εμφάνιση του άρεσε και να ζητήσει τιμή και το αφεντικό μου θα το αναλάβει. Μπορούν να κάνουν το ίδιο για ότι άλλο έχουν στο μυαλό τους που δεν το βρίσκουν σε κάποιο μαγαζί. Γενικά είμαστε αρκετά εξειδικευμένοι στις προσαρμοσμένες παραγγελίες. www.houseofharlot.com

Γιατί πήγες να σπουδάσεις στην Αγγλία και γιατί αποφάσισες να μείνεις εκεί;

Ο λόγος που ήρθα στην Αγγλία ήταν το αγόρι μου εκείνη την περίοδο. Ήμουν αρκετά απογοητευμένη σε σχέση με τις σπουδές τέχνης στην Ελλάδα μιας και χρειάζεσαι αρκετά χρήματα για να αποφοιτήσεις. Με το ίδιο ποσό ήρθα Αγγλία σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο. Η αλήθεια είναι πως η μητέρα μου το έλεγε για χρόνια αλλά δεν ήθελα να την χρεώσω μιας και είχε ήδη δώσει πολλά χρήματα για τα φροντιστήρια μου μέχρι να κλείσω τα 18. Οπότε κανόνισα να έρθω με παρέα. Τελικά ήρθα μόνη διότι οι δρόμοι μας χώρισαν το καλοκαίρι πριν ανέβουμε, μετά βρήκα και δουλειά και έτσι έμεινα. Αν το αφεντικό μου δεν με είχε προσλάβει, θα είχα φύγει για Βερολίνο για να κάνω το ίδιο επάγγελμα. Σίγουρα όμως δεν θα γύρναγα Ελλάδα διότι ξέρω πόσο αποθαρρυντικοί είναι οι Έλληνες. Εδώ κανένα δεν τον ενδιαφέρει πως ντύνεσαι ή τι μουσική ακούς. Στην Ελλάδα, όχι τόσο στο κέντρο της Αθήνας, πιο πολύ στις άλλες περιοχές είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνεις δαχτυλοδεικτούμενος.

Πόσο εύκολο είναι να επιτύχει ένας Έλληνας στο εξωτερικό;

Εξαρτάται πόσο εργατικός είναι. Δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα αλλά με το πόσο διατεθειμένος είναι κάποιος να προσαρμοστεί στην καινούρια ζωή. Ξέρω πολλούς Έλληνες που ήρθαν για μια καινούρια αρχή και κάνουν μόνο παρέα με Έλληνες. Πολλοί από αυτούς γυρνάνε πίσω πάρα πολύ συχνά και κάποιοι ταυτόχρονα δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Ξέρω πάλι άλλους που ρίξανε μαύρη πέτρα και ενσωματώθηκαν σε αυτό που υπάρχει εδώ και εξελίσσονται σαν ντόπιοι. Πιστεύω πως αν κάποιος δεν είναι έτοιμος να αφήσει την χώρα του, καλύτερα θα είναι να μείνει πίσω και να παλέψει γι αυτό που αγαπάει. Το να έρχονται εδώ και να λειτουργούν λες και δεν έφυγαν ποτέ το θεωρώ εν μέρη προσβλητικό προς εμένα και όλους τους άλλους που προσπαθούν να αλλάξουν, όπως επίσης και προς αυτούς που θα δίνανε τα πάντα για να φύγουν και δεν μπορούν.

Iris Thespider - Photo by Simon Watts

Ποια η γνώμη σου για το φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων»;

Ο λόγος που έφυγα και δεν θέλω να γυρίσω εγώ, που είμαι σίγουρη πως ισχύει και για πολύ άλλο κόσμο, είναι το κομμάτι της αποδοχής και της τάσης του μέσου Έλληνα να σχολιάζει αρνητικά και να αποθαρρύνει τις προσπάθειες οποιουδήποτε για καινοτομίες και εξέλιξη. Γενικά βλέπω πως σαν λαός φοβούνται να μοιάσουν με την Δύση ενώ υποστηρίζουν τον Δυτικό τρόπο ζωής. Ουσιαστικά όμως μόλις βάλεις όλους τους πολιτισμούς μαζί και δεις πως δεν διαφέρουμε ιδιαίτερα, καταλαβαίνεις πως οι Έλληνες όχι μόνο εθελοτυφλούν όταν έρχεται στο σημείο να δουν την πραγματικότητα, άλλα μάλιστα κρατάνε και μια δήθεν αντίσταση στην οποιαδήποτε αλλαγή λες και θα είναι ο νικητής αυτός που θα αντέξει πιο πολύ μακριά από τον άνετο τρόπο ζωής. Αυτή η κατάσταση λοιπόν αποτρέπει αυτούς που θέλουν να προσπαθήσουν διότι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Δεν πιστεύω πως φταίει η τηλεόραση σε αυτό αν και πολλοί σίγουρα θα έριχναν την ευθύνη εκεί. Πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα έλλειψης παιδείας και θέλησης να δουν τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα. Αυτή η κατάσταση προσωπικά εμένα με πνίγει διότι έχω βγει και έχω δει. Όταν λοιπόν ο μέσος Έλληνας έρχεται να υποτιμήσει την κριτική μου ικανότητα επειδή "τα βλέπω όλα εκ του ασφαλούς" και επειδή ο Έλληνας σαν Έλληνας όπως και η γνώμη του, είναι υπεράνω όλων μόνο και μόνο επειδή ζει στα ιερά εδάφη της Ελλάδας, εγώ αυτόματα απωθούμαι. Όταν κάποιος καταφέρνει κάτι αξιόλογο η αξιέπαινο, αντί να επικροτούν την προσπάθειά του, επικρατεί ένα είδος άμυνας και άρνησης. Ξαφνικά, δεν έχει τόση σημασία το κατόρθωμά σου, η σκληρή δουλειά σου ή η καλή σου διάθεση. Η νοοτροπία τους θα εξετάσει όλες τις πτυχές σου, ακόμη και άσχετες με το συγκεκριμένο αντικείμενο, θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν με επιθέσεις στην εμφάνιση και την προσωπική σου ζωή και αν δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να μπορούν να επιτεθούν, θα το επινοήσουν. Νομίζω δεν θέλει και ερώτημα γιατί πολύς κόσμος φεύγει και δεν γυρνάει. Ο ελληνικός λαός διώχνει τους νέους του. Άνθρωποι χωρίς παιδεία μιλάνε πολύ παραπάνω απ'όσο τους επιτρέπουν οι γνώσεις τους και έρχονται με το έτσι θέλω και σου πετάνε την αδιαφορία τους στα μούτρα. Όταν λοιπόν εσύ προσπαθείς να βοηθήσεις, βλέπεις αυτήν την ανταπόκριση και συνειδητοποιείς πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με έναν λαό που πεινάει και παρ' όλα αυτά βλέπει Kardashians για να ξεσκάσει. Έτσι οι νέοι φεύγουν για χώρες στις οποίες η προσπάθεια και η αντίληψη στην καινοτομία είναι η βασική προϋπόθεση για να σε εκτιμήσει κάποιος και να πας μπροστά.

Θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Σε καμιά περίπτωση! Ίσως το κάνω όταν αποφασίσω να πάρω σύνταξη. Να κατέβω στο χωριό και να ζήσω χωρίς έγνοιες.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Για το άμεσο μέλλον είναι να ξεχρεώσω το φοιτητικό μου δάνειο. Για το μακρινό, να γίνω γνωστή σαν καλλιτέχνης. Όχι απλά σαν σχεδιάστρια. Θέλω να εξελίξω τις δεξιότητές μου και μια μέρα ο κόσμος να αναγνωρίζει κάτι δικό μου από το στιλ και την ποιότητά του.

The post Iris Thespider – Η Ελληνίδα σχεδιάστρια λάτεξ εσωρούχων για την Lady Gaga και την Naomi Cambel appeared first on KoolNews.

Keywords
lady gaga, iris, lady, gaga, naomi, lady gaga, gaga, iris, lady, naomi, league of legends, victoria secret, miley cyrus, victoria, secret, beyonce, cyrus, σταρ, συγκεκριμένο, house, εταιρεία, ιουνίου, χρεος, photo, wild, jacobs, dior, balenciaga, bjork, jupiter, free, warner, bros, london, asos, ελλαδα, αθηνα, design, σημαίνει, florence, club, facebook, anna, quinn, miss, league, στυλ, marvel, divine, smith, party, εμφάνιση, πασχα, kappa, rose, email, καλοκαιρι, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, μιλα, ελενη, βιντεο, asos, χωρες, ημερολόγιο, το θεμα, βερολινο, γνωμη, γυναικα, δουλεια, εσωρουχα, θεμα, ιρις, καθημερινη, μητερα, μουσικη, μοδα, οψη, περιοδικα, ρουχα, σταρ, ταινιες, τηλεοραση, υφασματα, φορεματα, φωτογραφιες, φωτογραφια, bjork, dior, email, league of legends, victoria secret, αγορα, αδιαφορια, αξιζει, αμερικη, απλα, αραχνη, ασχολεισαι, αυτοπεποιθηση, αφορμη, γαντια, γινει, γυρισματα, δανειο, δευτερο, δερμα, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δωσει, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εκκλησια, εβδομαδα, εν μερη, εμφάνιση, εξελιξη, επρεπε, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ευθυνη, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, ειδος, ημουν εκει, ιντερνετ, υπηρχαν, ισχυει, θυσια, εικονα, οικο, υφασμα, κινηση, κοστουμια, λαστιχα, λαστιχα αυτοκινητου, μαυρο, μακρια, ματια, μηνες, μοντελα, μορφη, μυαλο, νοοτροπια, ομαδα, παντα, ονομα, ουσιαστικα, πεπρωμενο, περιβαλλον, πετρα, πιθανοτητες, πιο πολυ, ποιοτητα, παρτυ, σεξουαλικοτητα, σιγουρα, σιγουρη, συγκεκριμένο, συνταξη, σκεψεις, σωμα, στυλ, σχεδια, τιμη, τμημα, το αγορι, τριτη, φυσικα, φροντιστηρια, φταιει, φορα, ομορφα, αφεντικο, αγορι, anna, balenciaga, beyonce, club, cyrus, design, free, δικαιωμα, divine, εμφανισεις, ετοιμη, photo, florence, γνωσεις, house, ηρθα, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, jacobs, kappa, κολαν, κομματι, κοπελα, κρεβατι, κωστας, league, λεξεις, london, marvel, μεινει, μια φορα, miley cyrus, miss, μπροστα, παιχνιδι, πηγες, ποδια, party, quinn, rose, secret, σημαίνει, σκηνη, smith, θελω να, υλικο, victoria, wild, warner, bros
Τυχαία Θέματα