Honda – όλο προσόντα (vid)

Τι κοινό έχουν ο Ayrton Senna και ο Robert Downey Jr.; Η απάντηση κρύβεται στο Honda NSX και αυτή είναι η ιστορία πίσω από την Ferrari της διπλανής πόρτας.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Η πρώτη εικόνα που μου ρθε στο κεφάλι καθώς διάβαζα την είδηση για το νέο NSX που παρουσιάστηκε αυτές

τις μέρες στο Σαλόνι του Ντιτρόϊτ είναι η σκηνή από το Pulp Fiction, όπου ο Harvei Keitel έκανε τον Quoth Winston, έναν καθαρόαιμο εκπρόσωπο του λεγόμενου white collar crime που είχε έρθει για να καθαρίσει τα άπλυτα αίματα από την γκέλα που είχαν κάνει ο Travolta με τον Samuel Jackson.

Ήταν ντυμένος στην τρίχα, οδηγούσε ένα Honda NSX και στην ερώτηση πόσο μακριά ήταν από το σημείο όπου το tomato juice έκανε πάρτι είπε χαρακτηριστικά: “είναι 30 λεπτά της ώρας μακριά. Θα είμαι εκεί σε 10”. Και μετά έμενες με το χαρακτηριστικό κώλο του NSX να σπινάρει φεύγοντας.

Η δεύτερη εικόνα που έχω είναι αυτή του πανμέγιστου Ayrton Senna όταν οδηγούσε το ίδιο αυτοκίνητο. Ο βραζιλιάνος είχε εμπλακεί ουσιαστικά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και στο έχουμε και σε video. Αγνόησε αν έχεις την καλοσύνη τα άσπρα καλτσάκια και επικεντρώσου στο χαρακτηριστικό, τηλεγραφικό τρόπο που πατούσε το γκάζι, ακροβατώντας με την πρόσφυση. Αν το δεις προσεκτικά και έχεις και το ψώνιο, Senna δεν θα γίνεις ούτε σε εφτά ακόμα ζωές, αλλά κάτι μπορεί να σου μείνει.

Η τρίτη είναι και η πιο επίκαιρη. Η Honda παρουσίασε τον αντικαταστάτη του θρυλικού NSX. Μην τρελαίνεσαι, δεν έχει βγει ακόμα στην παραγωγή, είναι όπως λένε concept αλλά αν πάρω στα σοβαρά τη δήλωση ενός εκπροσώπου της εταιρίας αυτή την εβδομάδα πως “η Honda θα βάλει τέλος στα βαρετά αυτοκίνητα” τότε του δίνω πολλές πιθανότητες να ξαναπατήσει άσφαλτο. Μπορείς να δεις και τον Robert Downey Jr, να οδηγεί ένα τέτοιο στην νέα ταινία “The Avengers”. Εμένα αυτό μου μυρίζει ότι σκοπεύουν να ρίξουν χρήμα στο project. Τι θα είναι ακριβώς; Ένας Θεός με σκιστά μάτια μόνο ξέρει. Αυτό που λέγεται είναι πως θα είναι υβριδικό (μπλιαχ…), τετρακίνητο και κατευθείαν αντίπαλος του Audi R8. Στο οποίο και ψιλοφέρνει…

Διαβάστε ακόμα:

* Το βάσανο της κόρης του Κλάρκσον…

* Οι μπάτσοι οδηγούν Porsche (vid)

* 911 αγωνίες με φόντο τη νέα Carrera

* Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Keywords
Τυχαία Θέματα